Sufleu cu brocolli (de post)

de mihaelaradu in Mancaruri de post, 17 Mar 2011 | 36178 vizualizari

 

A fost prima oara cand am gatit asa ceva, dar a fost delicios!

 

INGREDIENTE

  • 2 canite (cafea) de orez
  • 2 rosii mari taiate marunt sau date pe razatoare (ori 1 cutie rosii decojite)
  • 1 capatana brocolli
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa
  • sos bechamel de post (2 linguri margarina+ 3 linguri faina+ 3 cani lapte de soia)
  • margarina pentru tapetat tava
  • sare
  • piper
  • menta usacata si 1-2 frunzulite menta verde
  • vegeta
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu cu brocolli (de post):

1. Orezul se fierbe cu un praf de sare si putina menta uscata (optional). Se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu margarina.

2. Peste orez, turnam rosiile taiate marunt asezonate cu putina sare si piper.

3. Brocolli fiert il taiem marunt si il asezam peste patul de orez si rosii.

4. Ceapa taiata marunt se caleste intr-o lingura de ulei. 

5. Ardeiul se taie marunt si se caleste impreuna cu ceapa si 1 lingurita vegeta. Adaugam 1/4 canita (cafea) apa pentru a face putina zeama. Turnam amestecul peste brocolli.

6. Facem un sos bechamel de post astfel: topim 2 linguri de margarina in care calim 2 linguri de faina. Adaugam lapte treptat, putin cate putin, sa nu se formeze cocoloase si sa se ingroase sosul. Adaugam a 3-a lingura de faina prin cernere cand sosul s-a ingrosat si continuam sa incorporam restul de lapte.

7. Turnam sosul bechamel peste legume si introducem vasul la cuptor pentru 30 minute la foc potrivit.

TIPS-URI

1

Daca pregatiti acest sufleu in afara perioadei de post, inlocuiti sosul bechamel cu cascaval ras si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu cu brocolli (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu dovlecel