Sufleu cu brocolli (de post)

de mihaelaradu in Mancaruri de post, 17 Mar 2011 | 37575 vizualizari

 

A fost prima oara cand am gatit asa ceva, dar a fost delicios!

 

INGREDIENTE

  • 2 canite (cafea) de orez
  • 2 rosii mari taiate marunt sau date pe razatoare (ori 1 cutie rosii decojite)
  • 1 capatana brocolli
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa
  • sos bechamel de post (2 linguri margarina+ 3 linguri faina+ 3 cani lapte de soia)
  • margarina pentru tapetat tava
  • sare
  • piper
  • menta usacata si 1-2 frunzulite menta verde
  • vegeta
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu cu brocolli (de post):

1. Orezul se fierbe cu un praf de sare si putina menta uscata (optional). Se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu margarina.

2. Peste orez, turnam rosiile taiate marunt asezonate cu putina sare si piper.

3. Brocolli fiert il taiem marunt si il asezam peste patul de orez si rosii.

4. Ceapa taiata marunt se caleste intr-o lingura de ulei. 

5. Ardeiul se taie marunt si se caleste impreuna cu ceapa si 1 lingurita vegeta. Adaugam 1/4 canita (cafea) apa pentru a face putina zeama. Turnam amestecul peste brocolli.

6. Facem un sos bechamel de post astfel: topim 2 linguri de margarina in care calim 2 linguri de faina. Adaugam lapte treptat, putin cate putin, sa nu se formeze cocoloase si sa se ingroase sosul. Adaugam a 3-a lingura de faina prin cernere cand sosul s-a ingrosat si continuam sa incorporam restul de lapte.

7. Turnam sosul bechamel peste legume si introducem vasul la cuptor pentru 30 minute la foc potrivit.

TIPS-URI

1

Daca pregatiti acest sufleu in afara perioadei de post, inlocuiti sosul bechamel cu cascaval ras si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu cu brocolli (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]