A fost prima oara cand am gatit asa ceva, dar a fost delicios!
1. Orezul se fierbe cu un praf de sare si putina menta uscata (optional). Se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu margarina.
2. Peste orez, turnam rosiile taiate marunt asezonate cu putina sare si piper.
3. Brocolli fiert il taiem marunt si il asezam peste patul de orez si rosii.
4. Ceapa taiata marunt se caleste intr-o lingura de ulei.
5. Ardeiul se taie marunt si se caleste impreuna cu ceapa si 1 lingurita vegeta. Adaugam 1/4 canita (cafea) apa pentru a face putina zeama. Turnam amestecul peste brocolli.
6. Facem un sos bechamel de post astfel: topim 2 linguri de margarina in care calim 2 linguri de faina. Adaugam lapte treptat, putin cate putin, sa nu se formeze cocoloase si sa se ingroase sosul. Adaugam a 3-a lingura de faina prin cernere cand sosul s-a ingrosat si continuam sa incorporam restul de lapte.
7. Turnam sosul bechamel peste legume si introducem vasul la cuptor pentru 30 minute la foc potrivit.
1
Daca pregatiti acest sufleu in afara perioadei de post, inlocuiti sosul bechamel cu cascaval ras si smantana.