Este o mancare foarte sanatoasa si gustoasa!
Urzicile trebuiesc spalate in 5-6 ape cana cand apa curge curata si curatate de impuritati.
Dupa ce le-am oparit in apa cu sare timp de 15 minute, urzicile le lasam sa se raceasca, apoi le punem intr-un blender si le pasam. Intr-o tigaie topim untul, adaugam faina si laptele si amestecam bine sa nu se faca cocoloase, apoi adaugam urzicile pasate.
Adaugam galbenusurile de ou si amestecam bine.Adaugam si ceapa, usturoiul si mai lasam pe foc mic 5 minute.Dupa ce le dam jos de pe foc, lasam urzicile sa se raceasca, apoi le amestecam cu albusurile de ou batute spuma.
Pregatim o tava, pe care o ungem cu ulei si o presaram cu pesmet.
Punem compozitia de sufle de urzici in tava si o bagam la cuptor pentru cca 40 minute la 200 grade.