Poate nu e chiar potrivit aici si acum (e facut de pe toamna), dar e atat de buun! Merita incercat :)
Toamna aceasta am hotarat sa imi fac singura sucul de struguri. Nu obisnuiesc sa beau sucuri din comert, nici macar din cele "naturale" sau cu aroma "identic naturala" :P
Cantitatea facuta e pentru o iarna intreaga :))
Pentru ca tata a facut vin, eu am avut noroc cu teascul care mi-a stors si ultima picatura de suc din boabe, dar cred ca un storcator de fructe ar merge la fel de bine (doar ca mai incet pentru 30kg :P). Deci, eu am stors boabele de 2 ori.
Apoi am pregatit conservantul dupa indicatiile de pe ambalaj si l-am amestecat cu restul de suc. Stiu ca nu e chiar sanatos, dar e compromisul facut pentru a ma asigura ca sucul meu nu va fermenta.
Suntem in februarie, iar eu tocmai am sarbatorit finalul unei sesiuni stresante, dar reusite, cu sucul la fel de proaspat ca acum 4 luni!
1
Aveti grija cum alegeti strugurii, sa fie destul de dulci, fara boabe zdrobite sau stricate, preferabil cu seminte mici.