Suc de struguri

de Anamaria7 in Sirop / Compot, 8 Feb 2011 | 22342 vizualizari

 

Poate nu e chiar potrivit aici si acum (e facut de pe toamna), dar e atat de buun! Merita incercat :)

 

INGREDIENTE

  • 30kg struguri rosii
  • 2 pliculete conservant alimentar
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Suc de struguri:

Toamna aceasta am hotarat sa imi fac singura sucul de struguri. Nu obisnuiesc sa beau sucuri din comert, nici macar din cele "naturale" sau cu aroma "identic naturala" :P

Cantitatea facuta e pentru o iarna intreaga :))

Pentru ca tata a facut vin, eu am avut noroc cu teascul care mi-a stors si ultima picatura de suc din boabe, dar cred ca un storcator de fructe ar merge la fel de bine (doar ca mai incet pentru 30kg :P). Deci, eu am stors boabele de 2 ori.

Apoi am pregatit conservantul dupa indicatiile de pe ambalaj si l-am amestecat cu restul de suc. Stiu ca nu e chiar sanatos, dar e compromisul facut pentru a ma asigura ca sucul meu nu va fermenta.

Suntem in februarie, iar eu tocmai am sarbatorit finalul unei sesiuni stresante, dar reusite, cu sucul la fel de proaspat ca acum 4 luni!

TIPS-URI

1

Aveti grija cum alegeti strugurii, sa fie destul de dulci, fara boabe zdrobite sau stricate, preferabil cu seminte mici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Suc de struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mamaieelena 1

08.02.2011, 15:13

adry88 1

04.07.2011, 16:36

imi place la nebunie

Roxanelu 1

19.10.2011, 16:49

Yammi, ce bine arata!! Prepar si eu sucuri naturale de cate ori am ocazia. In rest ma multumesc cu Prigat de portocale(imi plaaaace)

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot de struguri negri