In nicio iarna nu-mi lipsesc din camara aceste delicioase sticlute cu suc de rosii folosite la diverse preparate sau servite ca atare.
Atât de simplu,încat e şi păcat sa nu facem suc de rosii in casa.
Roşiile se spală şi se taie în bucaţi mari.Apoi eu le pun în robot si le zdrobesc,astfel merg mult mai uşor prin maşina de roşii.Dupa aceea le trecem prin maşina de roşii pentru a separa seminţele.Punem sucul de rosii astfel obţinut la fiert într-o oală.După ce a fiert puţin se adaugă puţină sare şi obţional zahăr daca îl doriţi mai dulce,sau dacă roşiile nu sunt suficient de dulci.Eu am avut roşii foarte carnoase si dulci,deci n-a fost nevoie de zahăr.
Se mai adauga câteva frunze de ţelină şi se fierbe pâna scade la jumătate,sau în funcţie de cât de gros doriţi sa fie….sucul de roşii.
Umplem sticlele cu suc de roşii ,aşa fierbinte,apoi se acopera cu o pătură si se lasa până când se răcesc.
Sa aveti o iarna cu camarile pline!!!!
1
Un pahar de suc de rosii pe zi este suficient ca sa-ti asiguri necesarul de vitamina A si C