Suberec cu carne de vita

de tarasmariana in Aperitive / Garnituri, 27 Iun 2014 | 19974 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 500 g de faina
  • 200 ml de apa
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri de ulei
  • Umplutura :
  • 300 g carne de vita
  • 2 cepe
  • 1/4 lingurita de piper
  • 5 linguri apa fierbinte
  • Ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Suberec cu carne de vita:

Aluat :

Se pun intr-un bol faina cernuta, uleiul, sarea si apa fierbinte. Se framanta aluatul. Punem aluatul intr-o pungulita timp de 30 de minute. Intre timp, preparam umplutura de carne.

Umplutura : 

Se taia ceapa foarte marunt. Amestecam bine carnea tocata cu ceapa, sarea si piperul.

Se taie aluatul in 11 bucati mai mici din care se fac bile. Acestea se intind in foi rotunde si subtiri. In fiecare foaie intinsa se pune o lingura de carne si se imprastie pe jumatate de foaie iar a doua jumatate se pliaza peste prima. La jumatate de centimetru de margine, se preseaza aluatul cu varfurile degetelor. Dupa aceea, se taie aluatul cu o forma la 1 mm de la locul presat cu degetele si apoi se indeparteaza marginile.

Suberecul se prajeste in ulei foarte incins. Se pun cam 2-3 cm de ulei in tigaie. Suberecul nu trebuie sa fie acoperit de ulei.

Dupe ce s-au prajit, se scot intr-o farfurie in care se lasa cateva secunde. Dupa care se pun intr-un vas de inox si se acopera cu un capac.

Este foarte important sa fie acoperit pentru ca aburii fragezesc foarte bine aluatul.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Suberec cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv coltunasi umpluti cu sunca presata si legume mexicane