Minitarte sarate

de janet in Aperitive / Garnituri, 25 Mar 2010 | 7741 vizualizari

 

Sint perfecte pentru o gustare luata in graba!

 

INGREDIENTE

  • ingrediente pentru aluat:
  • -2 lingurite de drojdie uscata sau 40 gr,proaspata
  • -0 ceasca (200ml)de lapte
  • -1 lingura de zahar
  • -un pachet de margarina
  • -un praf de sare
  • -faina cit sa iasa un aluat ca de paine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte sarate:

Intr-un bol punem drojdia, daca este proaspata, punem zaharul si amestecam pina se lichefiaza dupa care adaugam laptele caldut.
Daca drojdia este uscata, atunci o desfacem cu laptele (tot caldut )si apoi adaugam si zaharul.
Intr-o craticioara punem margarina sa se topeasca, cind s-a topit o punem peste drojdie si lapte si incepem sa incorporam faina si sarea.
Cum am spus sa iasa un aluat ca de paine. Framintam bine si punem la frigider o ora.
Cit timp aluatul se odihneste, pregatim umplutura pentru mini tarte

Eu am pregatit asa:
-telemea de oi
-ciuperci
-kaizar
Le-am taiat pe toate marunt si le-am amestecat.

Dupa cum vedeti nu am dat gramaje la umplutura, pentru ca fiecare face dupa cum are formele(mai mari sau mai mici)te poti juca cu proportiile.
 
Dupa ce a trecut timpul de odihna al aluatului,il impartim in 2-3 bucati si sucim cite o foaie nu prea subtire.
Eu mini tartele astea le-am copt in forme de briose(fara hirtie de copt).
Stiind cit este forma de mare ,am decupat aluatul cu gura unei cani, apoi am captusit formele cu el si am pus umplutura.
Dupa ce am pus umplutura , am sucit o alta foaie pe care am decupat-o cu o forma de floare. Am acoperit minitartele si am uns cu ou batut.
Am dat apoi la cuptorul de dinainte incins si le-am lasat(la foc mediu)pina s-au rumenit frumos, cam 30 de min. Cind au fost gata,le-am scos cu grija,le-am pus pe o farfurie si gata gustarea!
Va asigur: sunt grozaveee

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte sarate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

janet 1

26.03.2010, 12:56

Va multumesc! sa stiti ca aluatul este foarte fraget si din el poti prepara si alte bunatati.

alinaraluca2000 1

26.03.2010, 19:48

imi plac foarte mult minitartele tale

theodora 1

27.03.2010, 23:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu taietei si kaizer