Retete de Pasti
Stufatul este unul din preparatele mele preferate din carne de miel.
Taiam carnea in bucati potrivite si o spalam bine. (Daca vrem sa nu miroase asa tare a miel o acoperim cu apa, punem 2 linguri de otet,foi de dafin, piper boabe si o lasam 30 de minute, apoi o scurgem si o clatim bine in multe ape sa nu aiba gust de otet ).Tocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins. Cand ceapa s-a inmuiat punem carnea si o intoarcem bine pe toate partile pana se albese.
Acoperim carnea cu apa, punem capacul si fierbem pana apa scade de trei sferturi si carnea s-a inmuiat. Intre timp spalam ceapa si usturoiul verde, le taiem rondele mici si le adaugam in oala.Lasam sa fiarba aproximativ 10 minute, amestecand din cand in cand apoi punem pasta de tomate, sare, piper, maghiranul, cimbrul, boiaua si eventual usturoi uscat tocat fin, daca va place. Lasam 5 minute si stingem focul.