Stufat de miel

de katty in Oaie, 1 Mai 2016 | 5589 vizualizari

 

Retete de Pasti                                                                                        
Stufatul este unul din preparatele mele preferate din carne de miel.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr carne de miel cu os(de pe sira spinarii)
  • 3-4 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 1 ceapa
  • 2 linguri pasta de tomate
  • usturoi optional
  • sare
  • piper negru macinat
  • maghiran
  • cimbru
  • 2 linguri ulei
  • boia dulce de ardei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stufat de miel:

Taiam carnea in bucati potrivite si o spalam bine. (Daca vrem sa nu miroase asa tare a miel o acoperim cu apa, punem 2 linguri de otet,foi de dafin, piper boabe si o lasam 30 de  minute, apoi o scurgem si o clatim bine in multe ape sa nu aiba gust de otet ).Tocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins. Cand ceapa s-a inmuiat punem carnea si o intoarcem bine pe toate partile pana se albese.

Acoperim carnea cu apa, punem capacul si fierbem pana apa scade de trei sferturi si carnea s-a inmuiat. Intre timp spalam ceapa si usturoiul verde,  le taiem rondele  mici si le adaugam in oala.Lasam sa fiarba aproximativ 10 minute, amestecand  din cand in cand apoi punem pasta de tomate, sare, piper, maghiranul, cimbrul, boiaua si eventual usturoi uscat tocat fin, daca va place.  Lasam 5 minute si stingem focul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat de miel" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel (foarte frageda)