Stufat de miel

de Ela68 in Oaie, 31 Mai 2013 | 23043 vizualizari

 

Friptura de miel am mancat-o de Paste, acum a venit timpul stufatului.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de miel (coaste si cotlet )
  • 6 legaturi ceapa verde
  • 6 legaturi usturoi
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri pasta de tomate
  • sare, piper
  • 1 legatura patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stufat de miel:

Carnea se spala si se pune la calit in uleiul incins. Se lasa sa se rumeneasca pe ambele fete.   Se adauga o cana de apa si sare si se lasa sa fiarba cu capacul pus, cam jumatate de ora. Carnea trebuie sa fie fiarta, intrucat, impreuna cu ceapa nu va mai sta mult pe foc sau la cuptor. Ceapa si usturoiul se spala, se curata si se taie bucati mai mari. Se pun la calit cu 2-3 linguri de ulei si  putina sare,  amestecand usor astfel incat acestea sa ramana cat de cat intregi. Se adauga apoi pasta de rosii si se amesteca pana la omogenizare. Turnam ceapa si usturoiul peste carnea fiarta si lasam 10 minute la foc mediu. Tocam patrunjelul si-l presaram deasupra, punem piperul apoi transferam in cuptorul incins pana scade. Se serveste cu piure sau catorfi natur.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat de miel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coronita de miel cu legume