Strudele cu foi de casa

de Lily_Musat in Prajituri, 22 Feb 2011 | 21680 vizualizari

 

Aceste strudele sunt cele mai bune din cate am mancat vreodata. Fragede de se topesc in gura. Este nevoie de putina indemanare pentru a intinde foile subtiri, sa se vada prin ele si cu multa grija sa nu se rupa. Acesta este unul din secrete, alt secret ar fi ciulamaua care se intinde pe foaie astfel incat se creeaza foi multe, straturi, straturi.
Foile din comert pentru placinta nici nu se apropie de fragezimea acestor foi pregatite in casa.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru ciulama:
  • 6 linguri ulei,
  • 4 linguri faina.
  • Ingrediente pentru aluatul de strudele:
  • 12 linguri de ulei,
  • 12 linguri de apa minerala,
  • 1 ou,
  • 1/2 lingurita de sare,
  • 1/2 plic praf de copt, faina cat cuprinde.
  • Ingrediente pentru strudele cu 2 umpluturi:
  • strudele cu mere si scortisoara (5 mere curatate de coaja, razuite, 3 linguri de zahar, 1 plic zahar vanilat)
  • strudele cu branza dulce (300 grame branza dulce, 3 plicuri zahar vanilat).
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudele cu foi de casa:

Cum facem ciulamaua:

Se amesteca uleiul cu faina intr-o craticioara, se pun pe foc amestecand intruna, pana fac balonase, apoi se lasa sa se raceasca.

Pregatim aluatul pentru strudele cat timp se raceste ciulamaua.

Cum facem aluatul:

Se pregateste un aluat din ingredientele de mai sus.

Se intinde cu vergeaua pe blatul de lucru gros de 2-3 cm. Se unge cu ciulamaua rece pe care am pregatit-o initial, se ruleaza si se da la frigider 1 ora.

Intre timp pregatim umplutura.

Dupa 1 ora, se scoate aluatul de la frigider si se imparte in 4.Fiecare foaie se intinde foarte subtire, atat de subtire incat sa se vada prin ea. La capetele foii se pune compozitia si se ruleaza pana la jumatate, apoi se portioneaza cum vrem si se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la 175 grade pentru cca 45 minute. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudele cu foi de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert strudele cu mere