Strudele cu foi de casa

de Lily_Musat in Prajituri, 22 Feb 2011 | 19925 vizualizari

 

Aceste strudele sunt cele mai bune din cate am mancat vreodata. Fragede de se topesc in gura. Este nevoie de putina indemanare pentru a intinde foile subtiri, sa se vada prin ele si cu multa grija sa nu se rupa. Acesta este unul din secrete, alt secret ar fi ciulamaua care se intinde pe foaie astfel incat se creeaza foi multe, straturi, straturi.
Foile din comert pentru placinta nici nu se apropie de fragezimea acestor foi pregatite in casa.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru ciulama:
  • 6 linguri ulei,
  • 4 linguri faina.
  • Ingrediente pentru aluatul de strudele:
  • 12 linguri de ulei,
  • 12 linguri de apa minerala,
  • 1 ou,
  • 1/2 lingurita de sare,
  • 1/2 plic praf de copt, faina cat cuprinde.
  • Ingrediente pentru strudele cu 2 umpluturi:
  • strudele cu mere si scortisoara (5 mere curatate de coaja, razuite, 3 linguri de zahar, 1 plic zahar vanilat)
  • strudele cu branza dulce (300 grame branza dulce, 3 plicuri zahar vanilat).
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudele cu foi de casa:

Cum facem ciulamaua:

Se amesteca uleiul cu faina intr-o craticioara, se pun pe foc amestecand intruna, pana fac balonase, apoi se lasa sa se raceasca.

Pregatim aluatul pentru strudele cat timp se raceste ciulamaua.

Cum facem aluatul:

Se pregateste un aluat din ingredientele de mai sus.

Se intinde cu vergeaua pe blatul de lucru gros de 2-3 cm. Se unge cu ciulamaua rece pe care am pregatit-o initial, se ruleaza si se da la frigider 1 ora.

Intre timp pregatim umplutura.

Dupa 1 ora, se scoate aluatul de la frigider si se imparte in 4.Fiecare foaie se intinde foarte subtire, atat de subtire incat sa se vada prin ea. La capetele foii se pune compozitia si se ruleaza pana la jumatate, apoi se portioneaza cum vrem si se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la 175 grade pentru cca 45 minute. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudele cu foi de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert strudele cu mere