Prajitura Claudia

de papabundetot in Prajituri, 14 Iun 2013 | 4068 vizualizari

 

M-am gandit ce m-am gandit si nu am gasit un nume potrivit pentru aceasta prajitura cu atat mai mult cu cat nu am urmat o reteta anume pentru a o face…asa ca m-am gandit sa o denumesc dupa unul din prenumele mele…Claudia

A iesit gustoasa si pufoasa…:) si cred ca o voi mai face si alta data.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua,
  • 2 cani faina
  • 1 cana lapte
  • 1 cana ulei
  • 2 cani zahar
  • 4 zahar vanilat.
  • esenta vanilie
  • cocos
  • 2 praf de copt

crema

  • branza ricotta (1 cutie si 1/2)
  • unt (1 pachet si 1/2),
  • zahar dupa gust, si o esenta de lamaie

glazura

  • 200 ml Gran Cucina crema
  • 100 gr ciocolata alba
  • o lingura miere
  • 30 gr ciocolata amaruie.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Claudia:

Albusurile le-am separat de galbenus si le-am batut spuma cu un praf de sare,apoi am adaugat galbenusurile unul cate unul pe masura ce mai amestecam,apoi laptele,uleiul,zaharul,esenta,zaharul vanilat si la urma am adaugat faina amestecata cu praful de copt,cand s-au omogenizat toate ingredientele am adaugat o mana de nuca de cocs,am amestecat si asta a fost tot.

O parte din aluat (cam jumatate) l-am pus in tava de copt si la cealalta jumatate am adaugat cacao si am pus-o in alta tava astfel incat sa fac 2 blaturi distincte,unul alb si unul de cacao.

Am lasat blaturile la racit si am trecut la crema care deja e clasica pentru mine tocmai pentru ca ne place mult .Am amestecat bine ingredientele  si pana s-au racit si blaturile am dat amestecul la frigider pt ca fiind cu unt si afara destul de cald am vrut sa o protejez:)

Dupa ce blaturile s-au racit,am pus crema intre ele si am dat prajitura la frigider crezand ca e gata  apoi mi-a venit ideea unei glazuri. Initial am vrut sa fac o glazura alba pentru ca deasupra am pus stratul cu cacao si …pentru contrast dar nu mi-a placut culoarea ciocolatei albe atunci cand am topit-o si am pus peste ciocolata amaruie si asa a iesit glazura ciocolatie.

Am incalzit crema Gran Cucina si apoi am adaugat ciocolata alba taiata in prealabil in bucatele mici,mierea si dupa ce am oprit focul am pus si ciocolata amaruie.A avut un gust tare bun de la ciocolata alba si un aspect care mie mi-a placut mult care cred ca a fost dat de mierea adaugata. am mai ras putina ciocolata alba deasupra si asta a fost tot.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Claudia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de branza si banane