Vulcani de ciocolată

de madi_marin in Prajituri, 24 Iun 2012 | 5349 vizualizari

 

E prima dată când încerc această reţetă. Ştiam de ea de mai demult, doar ca nu aveam formele speciale în care se coc. Mi-am cumpărat forme de ceramică şi am pregătit prăjiturelele delicioase. Ştiu că nu sunt perfecte, dar promit să mai încerc şi alte variante. Încercaţi şi voi!

 

INGREDIENTE

Pentru 8 forme:
  • 200 g unt + extra pentru uns
  • 300 g ciocolată
  • 4 linguri cu zahăr+ extra pentru tapetat
  • 3 linguri cu făină
  • 3 ouă
  • piure de zmeură
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vulcani de ciocolată :

Topim într-o crăticioară la foc mic untul, ciocolata şi zahărul.

Se toarnă totul într-un castron, apoi se adaugă pe rând ouăle şi se amestecă bine după fiecare. Se încorporează şi piureul de zmeură făcut din 100 g fructe şi se omogenizează compoziţia.

Formele se ung cu unt şi se tapetează cu zahăr, apoi se toarnă compoziţie, fără să se umple totuşi.

Se coc la foc potrivit cam 10 – 12 minute. Se răcesc, apoi se pot servi.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vulcani de ciocolată " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

madi_marin 1

25.06.2012, 16:55

alba_zori....multumesc...

sebirizescu 1

26.03.2013, 00:42

Krystyan Trendy 1

02.11.2013, 17:13

mmm...apetisanti vulcanii astia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Dragobete