Strudelul cu mere ii place sotului meu, mie imi place orezul cu lapte...le-am combinat pe amindoua sa nu ne suparam si a iesit asta....apropo, este f buna, nu am avut rabdare sa se raceasca si ne-am ars la limba.
Prima oara facem orezul cu lapte, clasic, la o ceasca de orez punem trei cesti lichid, adica jumatate apa si jumatate lapte.
Adaugam mirodeniile, batonul de scortisoara, anasonul si nucsoara, un praf de sare si zahar cit dorim de dulce+ un plic de zahar vanilat.
Dupa ce a fiert orezul, dar sa nu fie zdrobit,scoatem mirodeniile mari, il lasam sa se raceasca bine de tot, apoi il punem in castron, adaugam pireul de mere, scortisoara pudra, zahar daca mai este nevoie, eu am mai pus si amestecam bine compozitia.
Luam cite 2 foi de placinta de fiecare strudel, le ungem pe fiecare cu ulei, le punem una peste alta, iar la baza foilor punem din amestec, impachetam de doua ori , impachetam marginile in interior si rulam pina la capat.
Le punem in tava de copt in care am pus hirtie de copt, le dam la cuptorul incalzit la 170 grade pt 35 minute, pina s-au rumenit frumos.
Le lasam sa se raceasca si le decoram cu zahar pudra. Pofta buna!!!
1
Se poat folosii desigur si mere date pe razatoare, eu am avut la borcan piure de mere