Merele se curata de coaja si se dau prin razatoarea mare. Va intrebati de ce am curatat coaja? Pentru ca merele erau de vara si coaja inca nu se copsese bine si au fost si foarte zemoase, fapt pentru care am folosit si pesmetul (nu totdeauna se foloseste pesmetul depinde de mere).
Intr-o cratita mai groasa (eu o am din aluminu groasa de 6-7 mm si teflonat, acest aspect m-a ajutat ca nu am stat langa ea mereu sa amestec sa nu se lipeasca.
In timp ce se fac merele, intr-un castron se pun toate ingredientele pentru a pregati aluatul. Cand este gata se intinde cam de 15/20cm si in ceasca de cafea unde este jumatate cu ulei se pun 1-2 linguri cu faina amestecand cu o furculita. Se obtine o ciulama mai groasa care trebuie sa fie intinsa pe aluat cu degetele, pe toata suprafata, apoi se ruleaza ca un sul. Se se impacheteaza in trei, dupa care se taie in doua si se intinde aluatul sau in trei (depinde cat de mare este ceasca de cafea). Aluatul se intinde si in partea din fata a aluatului ,se pun pe lungimea lui merele care s-au racit si in care s-au adaugat toate celelalte ingrediente;zahar,scortisoara,nuca, apoi se ruleaza si se pune in tava tapetata cu hartie de copt.
La fel se procedeaza si cu cealalta foaie. Se da la cuptorul incins la 200 grade dar inainte de a fi bagata in cuptor se portioneaza cu cutitul. Este gata cand este rumenita.
Pofta buna.