Aluatul congelat l-am lasat in frigider peste noapte sa se dezghete.
Merele le-am curatat de coaja, le-am taiat in patru si am scos cotoarele, apoi le-am taiat felii, nu foarte subtiri.
Le-am amestecat cu zeama de lamaie si zaharul si le-am pus pe foc sa se inmoaie. Am amestecat din cand in cand pana zaharul s-a topit si au inceput sa se caramelizeze. Dupa ce am oprit focul am pus zaharul vanilat si scortisoara.
Foaia de aluat am taiat-o in patru, apoi am pus in fiecare dreptunghi cate doua- trei linguri de mere, am crestat cu cutitul o parte a dreptunghiului si apoi am asezat-o peste mere. Se vede bine in poza procedeul. Ies tare frumoase asa!
Am asezat strudelele in tava pe hartie de copt, le-am uns cu ou batut si le-am copt la 200 de grade 15 minute.
Le-am lasat apoi la racit...cine mai are rabdare...cine nu, isi arde limba!! :))