Strudel cu mere

de alba_zori in Dulciuri, 24 Oct 2012 | 5574 vizualizari

 

Ce-i mai simplu de facut decat un strudel bun..si de gustat la fel,o felie subtire si lunga e numai buna de gustat,cu mere,arome de rom,dulceata de piersici acrisoara si cateva piscoturi faramitate,scortisoara,personal imi place foarte mult,am facut de multe ori si este cu siguranta foarte buna.va servesc cu o felioara.

 

INGREDIENTE

  • pentru pasta phyllo:
  • 200 gr faina
  • o lingura de ulei de floarea soarelui
  • 100 ml apa
  • o lingura de zahar
  • un pliculet de vanilie
  • sare
  • daca vrem mai fraged jumate de lingurita de praf de copt.
  • pentru umplutura:
  • 4 mere golden
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • 2 linguri de scortisoara
  • 2 linguri mari de dulceata de piersici
  • 100 ml rom
  • stafide
  • pinoale
  • 12 piscoturi faramitate
  • 2 sau 3 linguri de zahar
  • Pentru uns:
  • 1 ou proaspat
  • scortisara
  • zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere:

Mai intai se pregateste o coca din ingredientele din pasta phyllo. Se poate folosi si foietajul congelat care se gaseste din comert, dar daca vreti sa-l faceti acasa mai subtirel si fara asa mult unt si fara sa se faramiteze deasupra alegeti phyllo. Foarte simplu se da prin sita faina, se adauga uleiul, apa aromele si se framanta pana nu se lipeste de maini. Se lasa la odihnit 30 minute si apoi se intinde direct pe tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Se faramiteaza putine piscoturi si se intind ca un prim strat.

In timp ce s-a odihnit pasta phyllo facem umplutura: intr-un bol taiem felioare merele curatate, apoi adaugam zeama de lamaie, zaharul, scortisoara. Spalam si stafidele si le punem 5 minute in rom si adaugam la mere, pinoale, dulceata de piersici si cate piscoturi faramitate vrem ca sa devina mai densa compozitia.

Intindem umplutura peste pasta phyllo intinsa cu piscoturile faramitate,asezam compact in mijloc si in lung umplutura lasand liber cativa centimetri ca sa inchidem,dar ungem cu ou si scortisoara. Inchidem bine deasupra cu coca si mai ungem si deasupra cu ou, pudram cu scortisoara si zahar pudra.

Dam la cuptorul princalzit la 190 grade pentru aproape 40 minute, cu ochii din cand in cand la cuptor, la urma facem testul cu scobitoarea ca sa vedem cat de copt este sau daca este destul de moale coca. Totusi nu trebuie sa se faca o crusta tare, doar sa se coloreze cat de cat, umplutura se face repede. Eu de data asta am gaurit deasupra in timpul coacerii si umplutura s-a intins in larg, dar tot compact a ramas si foarte bun la gust.

In fine, lasam la racit putin si pudram iar cu zahar pudra. Cand s-a racit bine taiem felii lungi si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

24.10.2012, 20:55

Asta este de nerefuzat

T I M E A 1

24.10.2012, 21:34

minunat desert, nu refuz nici eu o bucatica

alba_zori 1

24.10.2012, 22:18

multumesc foarte mult,ma bucur extrem ca va place,va servesc cu drag

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ştrudel cu gem de mere