Imi picase pe marmelada aia din comert,aia care se taie cu cutitul si ma tot gandeam ce sa fac cu ea.Am si eu niste pofte tralala....am gasit in momentul cand Timea a postat strudelul cu prune,asa ca am zis ''asta este,doar ca e cu marmelata la kil ".Eu l-am facut in diverse forme,ca n-am avut rabdare ca Timea sa le fac asa frumoase....am folosit cantitati duble,sa fie sa se ajunga....Probabil ca pe ici,pe colo am schimbat cate ceva,n-am prea respectat eu toata reteta.....
Drojdia cu 2 linguri de zahar si 200 ml lapte caldut se pune la dospit.Faina se cerne si se pune intr-un castron,se adauga coaja de portocala ,sarea si maiaua crescuta,se amesteca,apoi se adauga laptele amestecat cu zaharul si se framanta cu mana,apoi ouale si la final margarina topita si uleiul,se framanta si se lasa la crescut cca 1 ora.
Dupa ce a crescut se intinde foaie,peste care punem marmelada si formam,cornuri,strudele,ce ne trece prin cap,ca eu asa am facut.Ungem cu ou si apoi presaram cu zahar brun si mai lasam 10 min sa creasca apoi bagam la cuptorul preincalzit cca 30 min....
1
ingredientele a fie la temperatura camerei