Cuptorul se incinge la 180 grade. se pune un mar deoparte; restul se decojesc, se taie cuburi si se amesteca impreuna cu 2 linguri suc de lamaie. Se bat ouale cu 150 g zahar; se inglobeaza faina amestecata cu praf de copt, urmata de cuburi de mere. Se aseaza compozitia intr-o forma de tort (26 cm) unsa pe fund; se coace 45 minute.
Se golesc prunele de samburi si se taie felii; 500 g din cantitate se dau in fiert cu suc de visine. se adauga praful Tort Gelee cu 25 g zahar; se dizolva amestecand.
Blatul se taie pe 2 niveluri si se aseaza inelul formei de jur imprejurul blatului de jos. Se aseaza deasupra compozitia de prune si se da la frigider timp de cca. 60 minute.
Se inmoaie gelatina. se amesteca iaurtul cu coaja si suc de portocala si 50 g zahar. Se inglobeaza gelatina dizolvata. cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza 200 ml frisca batuta. se aseza pe stratul de prune si se acopera cu al doilea blat; se da la frigider pentru 2 ore.
se desprinde inelul si tortul se imbraca in restul de frisca. Se decoreaza cu restul de felii de mere unse cu lamaie si cu prune.
Sursa: Secretele bucatariei