Steluţe cu telemea

de alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri, 12 Apr 2011 | 5699 vizualizari

 

Astăzi vă prezint o reţetă veche, veche....de pe vremea când copil fiind abia aşteptam să vină sarbătorile pentru ca mama să scoată din cămară forma de steluţe şi să ne facă nişte steluţe cu telemea. Vremuri tulburi când nu găseai lapte, ouă pentru a ne putea bucura de ele mai des...

 

INGREDIENTE

  • 300ml lapte,
  •  2 ouă, 
  •  125 gr. făină de grâu,
  •  o lingură de ulei,
  •  300-350gr telemea,
  •  gogoşar în oţet sau măsline, pt decor,
  •  mult ulei pentru prăjit

 

Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Steluţe cu telemea:

Se amestecă foarte bine gălbenuşul cu laptele, lingura de ulei şi apoi se toarnă făina în ploaie, amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloaşe. Cel mai bine ar fi să folosiţi blenderul.

Apoi adăugaţi albuşul bătut spumă, amestecând încet cu telul, pentru încorporare. În principiu, este vorba despre clasica compoziţie de clătite, doar ca aluatul trebuie să fie puţintel mai gros, ceva ca o smântână de ţară, grosă şi păstoasă.

Într-un ceaun se încinge mult ulei, după care se introduce forma de steluţe, lăsând-o cât mai mult, să se înfierbânte foarte bine

Se ia apoi forma infierbântată, se introduce în compoziţie, pentru scurt timp, şi când s-a prins din compoziţie pe ea, se scufundă în uleiul incins pentru câteva secunde, doar.

Aluatul va căpăta repede forma de steluţă şi se va scoate pe un prosop de hârtie pentru ca acestă să absoarbă excesul de ulei. Steluţa se va desprinde cu uşurinţă de pe formă. Tot aşa se va proceda în continuare până la terminarea compoziţiei şi obţinerea unui frumos platou cu steluţe.

Telemeaua se va da prin răzătoarea mică.

Se va lua apoi fiecare steluţă, obţinută prin procedeul descris mai sus, se va umple cu telemeaua rasă, iar în mijloc se va pune, mai mult pentru prezenţa estetică a produsului final, o bucăţică de măslină sau de gogoşar în oţet.

Poftă Bună! 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Steluţe cu telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Anamaria7 1

13.04.2011, 00:51

incredibil. reteta asta m-a uimit si impresionat profund, felicitari pentru ca esti prima la care vad asa ceva eu n-am prins acele vremuri grele, dar mi s-au povestit multe... si ii respect pe cei ce le-au trait

mamaieelena 1

13.04.2011, 07:16

jolygina 1

13.04.2011, 09:30

ce bunatate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite umplute in sos de marar verde