Stamppot zuurkool (varza acra cu cartofi si afumatura)

de rivka in Porc, 11 Ian 2010 | 9085 vizualizari

 

O mancare simpla o prezint fiindca este o mancare care olandezii si-o insusesc ca traditionala, desi se mananca variatiuni pe aceeasi tema in toata Europa.
Este o mancare de iarna.

 

INGREDIENTE

  • 1kilogram de cartofi
  • 250 grame varza acra(in vin)
  • 250 grame slanina afumata sau carne de porc afumata
  • 2 linguri unt
  • optional carnati afumati
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stamppot zuurkool (varza acra cu cartofi si afumatura):

Cartofii se curata se fierb in apa ca pentru puree de cartofi.Nu se pune sare.

Slanina afumata(se foloseste o slanina afumata si sarata care seamana cel mai bine la gust miros cu acea carne care se punea la tara in borcane cu untura) se prajeste in 2 linguri de unt pana grasimea se limpezeste.

Cand cartofii sunt fierti se zdrobesc cu batatorul de puree, se adauga slanina impreuna cu toata grasimea ramasa, varza acra si se amesteca.

Se serveste fierbinte, optional se adauga langa si cate un carnat afumat la portie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Stamppot zuurkool (varza acra cu cartofi si afumatura)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale fierte in vin