Spuma de ciocolata si cafea cu crantz de migdale

de Oana in Dulciuri, 21 Dec 2011 | 6764 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g ciocolata neagra
  • 40 ml cafea tare
  • 2 linguri lichior de cafea
  • 3 oua
  • 3 linguri cu zahar
  • un praf de sare
  • Pentru crantz:
  • 150 g zahar
  • 50 g fulgi de migdale
  • 200 ml frisca lichida pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spuma de ciocolata si cafea cu crantz de migdale:

Galbenusurile se bat cu zaharl la bain-marie, pana se umfla si se ingroasa putin. Se lasa apoi la racit. Ciocolata rupta bucati seamesteca cu cafeaua si lichiorul si se topesc la bain-marie, apoi se lasa si ea la racit. Se amesteca apoi cele doua compozitii cu mixerul. Albusurile se bat cu un praf de sare pana se intaresc bine. Se amesteca apoi in crema de ciocolata, amestecand usor cu o lingura pana se incorporeaza bine. Se imparte crema in 4 pahare de desert si se pun la frigider o ora. Intre timp se prepara crantzul. Migdalele se rumenesc usor intr-o tigaie teflonata, fara grasime, amestacandu-le mereu. Atentie ca se fac foarte repede! Se topeste zaharul la foc mic pana se caramelizeaza usor, apoi se adauga migdalele. Pe o foaie de copt se rastoarna crantz-ul, se niveleaza cu lingura apoi se taie in fasii cu un cutit umed. Se pune apoi la rece pana se intareste.

Se bate frisca si se orneaza paharele, apoi se desprind usor fasiile de crantz si se pun deasupra. Este o minunatie de desert, cu un gust deosebit de rafinat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spuma de ciocolata si cafea cu crantz de migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inimioare de Craciun