Galbenusurile se bat cu zaharl la bain-marie, pana se umfla si se ingroasa putin. Se lasa apoi la racit. Ciocolata rupta bucati seamesteca cu cafeaua si lichiorul si se topesc la bain-marie, apoi se lasa si ea la racit. Se amesteca apoi cele doua compozitii cu mixerul. Albusurile se bat cu un praf de sare pana se intaresc bine. Se amesteca apoi in crema de ciocolata, amestecand usor cu o lingura pana se incorporeaza bine. Se imparte crema in 4 pahare de desert si se pun la frigider o ora. Intre timp se prepara crantzul. Migdalele se rumenesc usor intr-o tigaie teflonata, fara grasime, amestacandu-le mereu. Atentie ca se fac foarte repede! Se topeste zaharul la foc mic pana se caramelizeaza usor, apoi se adauga migdalele. Pe o foaie de copt se rastoarna crantz-ul, se niveleaza cu lingura apoi se taie in fasii cu un cutit umed. Se pune apoi la rece pana se intareste.
Se bate frisca si se orneaza paharele, apoi se desprind usor fasiile de crantz si se pun deasupra. Este o minunatie de desert, cu un gust deosebit de rafinat!