Imi era pofta de un dulce care se face cat mai repede. Si pentru ca nu aveam timp sa astept pana se dospeste un aluat, am facut aceste spirale cu iaurt si scortisoara. Pe cat de repede le-am facut, pe atat de repede au disparut :D.
Amestecam bine iaurtul cu laptele, uleiul, zaharul si vanilia.
Faina o amestecam cu praful de copt si o cernem peste amestecul cu iaurt. Adaugam un praf de sare iar apoi framantam repede un aluat elastic, care nu se mai lipeste de maini. Aluatul nu trebuie framantat prea mult. Daca mai este nevoie se mai poate adauga faina.
Rasturnam aluatul pe masa infainata si intindem un dreptunghi.
Ungem aluatul cu untul topit iar apoi presaram zaharul amestecat cu scortisoara. Presaram stafidele pe toata suprafata aluatului. Se pot folosi si migdale tocate sau nuca.
Rulam aluatul cu grija, formand un sul. Taiem bucati de ~2 cm grosime, cu un cutit bine ascutit sau folosind o ata pe care o trecem pe sub sulul de aluat.
Asezam spiralele in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu lapte.
Dam la cuptor, la foc potrivit 15-20 de minute.
Pentru glazura amestecam zaharul pudra cu apa fierbinte si omogenizam. Punem glazura pe spiralele fierbinti.
Lasam sa se raceasca apoi putem servi, alaturi de o cana cu lapte.