Astazi va aduc o placinta nemaipomenita umpluta cu spanac si ricotta. Daca nu aveti ricotta la dispozitie o puteti inlocui cu urda de vaca. Este exceptionala, simplu de facut si aspectuoasa.
Pentru mesele de Sarbatoare, si nu numai, este perfecta, iar umpltura poate varia in functie de preferinte. Data viitoare cred ca fac doua, una cu spanac si cealalta cu carne. E minunata!!
Curatam spanacul si il spalam bine in cateva ape,
Umplem o oala cu apa si o punem pe foc. In momentul in care incepe sa fiarba, adaugam spanacul si il lasam sa fiarba pentru 5-6 minute dupa care il scoatem din apa si il punem la scurs si racit intr-o sita. Dupa ce s-a racit, il stoarcem foarte foarte bine,
Tocam marunt spanacul si il amestecam cu ricotta sau urda foarte bine scurse, parmezanul sau cascavalul, oul si pesmetul,
Taiem aluatul in fasii late de 4-5 cm si punem pe intreaga lungime a fasiei mixul de spanac,
Rulam fiecare fasie si asezam rulourile obtinute in forma de spirala, unul in continuarea celuilalt, in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
Amestecam 1 galbenus cu 2 linguri de lapte si ungem spirala. Presaram pe deasupra mac sau susan,
Coacem spirala la 200 grade, cuptor preincalzit, pentru 20.25 minute.
O scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit, o putem servi.