Nuci-aperitiv cu crema de branza si verdeata

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 3 Oct 2015 | 7311 vizualizari

 

Pentru "Pachetelul vesel" va propun si niste nuci-aperitiv cu branza pufoasa cu smantana si verdeata ca tare bune mai sunt.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 130 g faina;
  • 70 g branza de vaca;
  • 30 g unt;
  • 20 g smantana;
  • un ou.
  • Umplutura:
  • o cutie cu branza pufoasa cu smantana de la Delaco (140 g);
  • 3 fire de ceapa verde;
  • un fir de marar.
  • In plus:
  • o forma speciala pentru nuci si ulei pentru ungerea acesteia.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci-aperitiv cu crema de branza si verdeata:

Formarea nucilor:

Se amesteca toate ingredientele pana ce se formeaza un aluat tare, dar putin lipicios. 

Se unge fora de nuci cu ulei si se pune la incins la flacara aragazului.

Se formeaza din aluat bilute, care se pun in forma si se coc pe ambele parti. Se procedeaza asa pana cand se termina aluatul.

La nucile formate, coapte, se indeparteaza surplusul de aluat cu un cutit cu lama foarte subtire.

Umplutura:

Se pune crema de branza intr-un castron, peste care se pune ceapa verde taiata rondele si mararul tocat si se amesteca. Se umple fiecare jumatate de nuca cu acest amestec, apoi se lipesc cate doua jumatati pentru a forma o nuca.

 

TIPS-URI

1

Se pot tine intr-o punga pentru a se inmuia un pic aluatul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci-aperitiv cu crema de branza si verdeata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi umpluti la cuptor