Spirală şi minibaghete cu brânză dulce de vaci

de diaconta in Piine, 13 Ian 2013 | 5740 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 gr faina
  • 100 gr unt
  • 3 oua
  • 200 ml iaurt grecesc 10%
  • O lingurita sare
  • 50 gr zahar
  • 20 gr drojdie
  • vanilie
  • Lapte (aproximativ 150 ml)

Pentru umplutura:

  • 600 gr brânza dulce de vaci
  • 2-3 linguri zahar
  • 150 ml iaurt grecesc
  • Vanilie
  • Stafide
  • Rom
  • Coaja de lamâie

Pentru uns:

  • Un galbenus de ou+lapte
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirală şi minibaghete cu brânză dulce de vaci:

Drojdia am amestecat-o cu o lingutita de zahar,una de faina si putin lapte caldut si am lasat sa dospeasca.

Faina am amestecat-o cu untul moale(nu topit) taiat bucatele.

Am pus apoi sarea,zaharul si vanilia.

Ouale batute le-am amestecat cu iaurtul.

Am pus in mijlocul fainii drojdia dospita si amestecul de oua cu iaurt.

Am adaugat cate putin lapte caldut si am framantat un aluat care nu trebuie sa fie prea moale.

Am framantat pana când am obtinut un aluat nelipicios.

Am lasat la dospit într-un loc caldut.

Pentru umplutura am pus stafidele la înmuiat  cu rom.

Brânza am amestecat-o cu zaharul,iaurtul,aromele si la final stafidele scurse de rom.

Brânza mea a fost foarte dulce deci nu a fost nevoie de prea mult zahar.

Când aluatul a dospit l-am împartit în doua bucati.Din prima  bucata am întins o foaie subtire,am pus peste ea crema de brânza,am ralat-o si apoi am rasucit-o sub forma unui melc (spirala).

Am pus într-o forma de tort în care am pus hârtie de copt,am acoperit cu un prosop si am mai lasat sa dospeasca.

Dupa ce a mai crescut compozitia,am uns cu galbenus amestecat cu lapte si am dat la cuptor pentru 40-50 de minute pâna se rimeneste si aluatul este copt.

Din aluatul ramas am facut niste minibaghete umplute cu brânza.

O sa va dati seama mai bine din poze cum am procedat.

Am întins o foaie subtire si am taiat dreptunghiuri.Pe jumatate de dreptunghi am taiat fâşii.Pe restul am pus umplutura de brânza,am închis capetele,am rulat.

Fâşiile taiate,le-am rasucit si apoi le-am trecut peste ruloul format.

Este cam la fel ca si la pariziene,doar ca am rasucit fâşiile taiatesau unele le-am împletit.

Le-am acoperit si le-am mai lasat sa dospeasca.Apoi le-am uns cu galbenus de ou si le-am dat la cuptor 40 de minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirală şi minibaghete cu brânză dulce de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (59)

Sidy 1

19.01.2013, 17:58

Rasfat total Si cat de bine pot sa arateeeee

LUK 1

19.01.2013, 18:20

mmm,,ce bune sunt

diaconta 1

20.01.2013, 12:55

multumesc fetelor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placintele cu branza de oaie, salata si marar