Chifle cu branza si verdeturi--reteta cu continut scazut de gluten

de adnia in Piine, 10 Feb 2013 | 3079 vizualizari

 

Stiti ca v-am tot povestit de preocuparile mele in materie de nutritie din ultima vreme...si asa cum am mai spus in alte randuri, este o adevarat bucurie si placere sa pasesc pe alte "taramuri" , sa ma documentez cu privire la pasii de urmat pt. o alimentatie sanatoasa, corecta si echilibrata, cu continut scazut de grasimi si gluten. Ei bine, azi avem la masa o minunatie de chifle cu continut scazut de gluten, gustoase si potrivite atat pt. cei mari, cat si pt. cei mici. Iar variantele combinatorii, sau de servire sunt, practic, inepuizabile :)

 

INGREDIENTE

  • Sa nu mai lungim povestea, iata reteta:
  • - 2 oua
  • -2/3 cana faina grau integral
  • -2/3 cana faina de malai (este unul din tipurile de faina fara gluten care se gaseste rapid si este ieftin)
  • -1 cana faina alba
  • -1 plic drojdie uscata (7 gr)
  • -1 cub telemea
  • -50 gr. unt topit
  • -3 linguri ulei
  • -verdeturi uscate (eu am pus cimbru, busuioc si patrunjel)
  • -cateva fire patrunjel proaspat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu branza si verdeturi--reteta cu continut scazut de gluten:

Primul pas a fost sa prepar faina din grau integral, apoi pe cea din malai (cu ajutorul rasnitei de cafea).

Intr-un bol am pus putina apa calduta cu drojdie, am adaugat ouale, untul topit, uleiul si branza rasa pe razatoarea mica. Am incorporat faina de grau integral si pe cea de malai (aceasta din urma da o culoare frumoasa, usor galbuie, aluatului). Am pus si verdeturile uscate, impreuna cu putin patrunjel verde tocat, iar la sfarsit am adaugat faina alba. Am framantat aluatul, pana s-a format o bila elastica, am acoperit cu un prosop si am lasat la dospit intr-un loc ferit de curent.

Dupa ce si-a dublat volumul, am format 8 bile (chiflele) si le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt. Am uns chiflele cu putin ou batut si am mai presat patrunjel uscat (pt. contrast). Am dat la cuptor, la foc mediu, pana au trecut testul scobitorii.Le-am scos din cuptor si le-am lasat la racit pe un gratar de lemn.

Au iest foarte aromate si gustoase, chiar piticul meu s-a declarat incantat, ceea ce e o maaaare victorie!

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu branza si verdeturi--reteta cu continut scazut de gluten" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

10.02.2013, 18:00

Ce gustoase!

mamaieelena 1

10.02.2013, 19:27

laura_n 1

11.02.2013, 11:52

ce imi place cum arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa cu branza de burduf, ceapa rosie, chimen si susan by Alex Teacher