Spanac si chiftelute de ton cu ou romanesc

de RuxyRux in Ton, 20 Sep 2016 | 3671 vizualizari

 

O mancarica tare gustoasa si satioasa... asa ca la mama acasa!

 

INGREDIENTE

  • 2 pungute spanac (in jur de 600 gr ambele)
  • 2 pahare de lapte (plus 3 linguri pline)
  • 3 catei mari de usturoi
  • 3 linguri faina
  • sare si piper dupa gust
  • ulei (3 sau 4 linguri)

Chiftelute ton:

  • 2 cutii de ton in ulei de masline (Rio Mare)
  • 1 ou
  • 1 lingura pesmet
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura de faina
  • un varf de legatura de marar
  • un varf de legatura de patrunjel
  • sare (un praf)
  • o canita de faina
  • piper dupa gust
  • 2 linguri ulei vegetal
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac si chiftelute de ton cu ou romanesc:

Se curata usturoiul si se toaca marunt.

Intr-un vas maricel se pune uleiul se incalzeste usor la foc mic si se adauga usturoiul.

Imediat se pune si spanacul congelat, se lasa tot la foc mic 3 minute, apoi se adauga cate putin lapte in timp ce acesta se dezgheata. Se adauga in total un pahar si jumatate de lapte si se verifica sa fie complet dezghetate rondelele (10 sau 12 minute).

Intre timp se pune faina intr-un bol si se amesteca cu 3 linguri de lapte rece pana se omogenizeaza, apoi se adauga si jumatatea de pahar de lapte ramasa. 

Se toarna amestecul peste spanacul din vas si se mai lasa cateva minute bune la foc mic, amestecand din cand in cand sa nu se prinda. Desigur, se sareaza dupa gustul personal.

Chiftelutele de ton:


Tonul se scoate din conserva si se amesteca cu ceapa tocata si usturoiul zdrobit prin presa, apoi cu oul, pesmetul, faina mustarul, sarea piperul si verdeata.

Se formeaza chiftelele si se dau prin faina (o canita) in timp ce se modeleaza.

Pe tava cuptorului se pune foaie se copt, se unge cu ulei si se asaza chiftelutele.

Se coc pana se rumenesc 25 sau 30 de minute.

Eu am preparat ou romanesc (in apa) si l-am asezat deasupra spanacului in farfurie.

Tare gustos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac si chiftelute de ton cu ou romanesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de ton