Spanac scazut

de Dana Cristea - pusikmea in Mancaruri de legume, 17 Mar 2011 | 20170 vizualizari

 

de cateva zile zac pur si simplu....marti am ajuns de urgenta la medic crezand ca ma doare stomacul, insa am avut o mare surpriza afland ca de fapt am fierea data peste cap....asa ca 3 luni de aici inainte sunt nevoita sa tin regim plus o gramada de tratament......:(
am inceput regimul cu un spanac scazut, facut bineinteles pentru regim, asa ca o sa-l impartasesc si cu voi, poate sunt persoane care vor sa manace sanatos, nu neaparat sa tina regim....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de spanac
  • 1 pahar de lapte
  • 1/2 ceapa
  • un praf de sare
  • o lingurita de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac scazut:

Spalam spanacul in cateva ape.

Intre timp vom pune o oala cu apa pe foc si olasam pana da in clocot, apoi vom pune spanacul si il lasam 10 minute sa se opareasca.

Scoatem spanacul cu o paleta, il lasam sa se racoreasca putin, apoi il tocam marunt marunt.

Tocam ceapa marunt marunt, si opunem la inabusit cu lingurita de ulei si putin lapte.

Dupa ce am tocat spanacul si ceapa s-a inmuiat vom pune si spanacul peste ceapa, si completam cu laptele ramas.

Lasam sa fiarba impreuna pana scade laptele.

Eu si andutu am servit alaturi de mamaliguta calda, iar doru cu oua ochiuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac scazut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

nadina73 1

17.03.2011, 23:31

super bun si plin de vitamine dar in spania nu credc urzici sincer pe bune ,nu am vazuit urzici mi-a adus mama din tara radacina de urzica si sa vad daca iasa pe bune nu te mint,vroiam pt altceva urzica ......................gata tac ca intru in prea multe amanunte,pup

adry88 1

26.05.2011, 17:32

adry88 1

26.05.2011, 17:50

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Spanac scazut cu smantana si oua ochiuri