O reteta pe cat de simpla pe atat de gustoasa, o mancare lejera plina de Omega 3 si cel mai important extrem de usor de realizat, perfecta daca iti plac fructele de mare .
Preparare, intr-o tigaie mai adanca gen wok punem uleiul la incins si adaugam apoi ardeiul telina si usturoiul maruntite toate.
Adaugam apoi scoicile spalate bine in prealabil in mai multe ape. Este preferabil sa le tineti timp de minim 30 de minute in apa rece sa iasa tot nisipul din ele si sa le inlaturati intotdeauna pe cele deschise pentru ca nu mai sunt bune daca s-au deschis inainte de preparare. Dupa ce am pus scoicile turnam vinul alb si dam focul mai tare sa se faca repede .
Totul se desfasoara repede, in 2-3 minute este gata, atunci cand sunt desfacute scoicile putem sa dam focul pe minim si adaugam pastele fierte in prealabil in apa si sare dar lasate al dente, pentru fructele de mare pentru ca sunt mai gustoase. Amestecam cu grija sa se patrunda si pastele de sos si inchidem focul. Se servesc imediat si sunt minunate la gust, indiferent de sezon mereu gasesc aceste paste un deliciu singura conditie este sa iti placa fructele de mare.