Spaghetti al Nero di Seppia e Frutti di Mare

de MyCookingLife in Spaghete, 27 Dec 2011 | 10384 vizualizari

 

Desi cerneala de sepie a inceput sa fie folosita mai intai in Sicilia, si mai apoi in intreaga Italie, aceasta reteta este napolitana. Este "semplice" si foarte potrivita pentru perioada dintre Craciun si Revelion, cand mesele festive sunt bogate in sortimente, dar si in calorii.

 

INGREDIENTE

  • 400 g spaghetti (simple, cu ou sau cu cerneala de sepie)
  • 600 g fructe de mare (calamar taiat rondele, caracatita, creveti, scoici)
  • 300 g rosii cherry decojite si taiate cubulete
  • 2 catei usturoi intregi
  • 1/2 ardei chilli
  • 1/2 pahar vin alb sec
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 2 linguri ulei
  • 12-14 masline negre taiate rondele
  • sare
  • piper alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti al Nero di Seppia e Frutti di Mare:

Se caleste 1 catel de usturoi intreg cu chilli in uleiul inchins, pentru 2 minute. Se adauga fructele de mare si se calesc cateva minute. Se adauga vinul si se lasa sa fiarba totul pana cand se evapora vinul. Se adauga rosiile si se lasa sa fiarba bine. Daca este nevoie, se adauga 1/2 pahar de apa pe parcurs. Se ia de pe foc, se amesteca cu pastele. Se sevesc cu rondele de masline si patrunjel. Vinul nu trebuie sa lipseasca! Noi am avut vin alb sec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti al Nero di Seppia e Frutti di Mare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu creveti si rosii cherry