Spaghette cu sos de sepie

de alba_zori in Peste, 20 Mar 2012 | 4704 vizualizari

 

Am primit de la o cineva trei sepie, ruda cu caracatita, si mi-au explicat c-am cum sa le fac pentru prima oara,a iesit grozav de bun, se aseamana cu sosul de gamberi creveti la gust, daca gasesc si eu o alta data sepie sigur o sa mai fac,mi-a placut foarte mult. Se prepara in restaurante de lux mai mult de ocazii speciale, deci e speciala, pentru o cina romantica pe baza de peste e super ideea.

 

INGREDIENTE

  • -5 rosii proaspete si marisoare.
  • -ulei de masline.
  • -sare dupa gust.
  • -ceapa,
  • usturoi un catel.
  • -patrunjel.
  • -trei sepie.
  • -un ardei iute.
  • -160 gr spagette.
  • -branza tofu de soia pt ras deasupra,sau orice altfel de branza.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghette cu sos de sepie:

Sa nu va speriati ca e neagra,asta e cerneala,se deosebeste astfel.Se pregateste mai intai sepiile,se spala ,se curata de sira spinarii,se taie pungulita cea neagra cubulete sau felii si se folosese la sos,ficateii albi se pot arunca,dar in caz de preferinta se pot folosi.Se calesc cu ulei de masline si un pic de ceapa taiata fin intr-o tigae incapatoare,se pune si usturoiul intreg,se pune apoi si rosiile curatate de coaja si de seminte,taiate cubulete sau felii,se folosete doar pulpa,se adauga un pic de apa calda din cand in cand daca e prea uscat sosul,saram putin,punem si ardeiul iute integ sau o bucatica,lasam la foc mic c-am 45 minute,chiar o ora daca dorim sa fie mai moale.Amestecam cu o lingura de lemn din cand in cand,avem grija sa nu se arda.La urma gustam daca e destul de sarat si alaturam usturoiul din sos. Punem si patrunjelul taiat fin.Sepoate adauga si la sos in timpul coacerii,dupa preferinta.Pregatim si spagettele,punem apa la fiert cu sare si fierbem spagettele 11 minute,apoi scugem de apa,asezam in farfurii,aranjam si sosul de sepie deasupra si radem ceva branza deasupra,pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghette cu sos de sepie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sepie la gratar