Spaghete cu sos de spanac

de La Ancuta in Spaghete, 24 Sep 2012 | 6903 vizualizari

 

Ca de obicei, atunci cand ma grabesc apelez la paste. La fel am facut si de aceasta data. A rezultat cat ai clipi o mancare buna, buna ;).

 

INGREDIENTE

  • 300 g spaghete
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 400 ml lapte
  • 4 catei de usturoi
  • sare, piper
  • busuioc
  • ~500 g spanac
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu sos de spanac:

Pastele le fierbem in apa cu sare iar apoi le scurgem si le trecem prin jet de apa rece.
Separat fierbem spanacul iar apoi il scurgem si il tocam marunt.

Intr-un vas punem untul la topit. Dam de pe foc, adaugam faina si amestecam pana se omogenizeaza.
Adaugam laptele in fir subtire si amestecam pana se desface compozitia. Punem pe foc si lasam putin sa fiarba. Condimentam cu sare si piper.

Adaugam spanacul si busuiocul si lasam sa dea 2-3 clocote.
Inainte de a stinge focul adaugam usturoiul pisat.

Turnam sosul peste spaghete si amestecam pana cand pastele sunt bine acoperite cu sos.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu sos de spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu spanac si usturoi