Spaghete cu busuioc si sos de rosii

de susu in Spaghete, 10 Dec 2010 | 8352 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g spaghete
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 telina mica
  • 2 dovlecei potriviti
  • Cateva fire de ceapa verde
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov potrivit
  • Cativa catei de usturoi
  • Ulei de masline
  • Suc de rosii de la cateva rosii (300-400 g)
  • Busuioc proaspat
  • Parmezan sau orice telemea aveti
  • 1 legatura patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu busuioc si sos de rosii:

Se pun 2 litri de apa la fiert cu putina sare si ulei sa nu se lipeasca pastele. Cand a inceput sa fiarba se adauga spaghetele si se lasa pe foc mic. Le lasam sa fiarba « al dente », adica sa nu fie foarte fierte si apoi le strecuram, le stropim cu putin ulei si le dam sub un jet de apa rece. Dovlecelul si telina se dau prin razatoarea mare sau se taie cubulete mici. Morcovul si branza se dau prin razatoarea mica iar ceapa, patrunjelul si cateva fire de telina se toaca marunt. Ardeiul se taie julien iar rosiile se mixeaza. Usturoiul se piseaza in mojar impreuna cu cateva frunzulite de busuioc. Ceapa se caleste in uleiul incins dupa care se adauga usturoiul si morcovul. Adaugam ardeiul si mai calim cateva minute. Punem patrunjel si frunze de telina. Adaugam telina, dovlecelul si condimente dupa gust (curry, paprika, vegeta, piper). Dupa ce s-au calit bine se adauga sucul de rosii. Se lasa sa scada si la urma se pun pastele si se mai tine pe foc sa se intrepatrunda aromele. Spre sfarsit se pune restul de verdeata si branza amestecand usor sa nu se zdrobeasca . Mie imi plac in general pastele bine’’legate ‘’, cu sos, ca sa zic asa si nu pastele simple peste care se aseaza sosul in farfurie. Daca branza e sarata aveti grija cata sare si condimente folositi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu busuioc si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu sos de rosii picant