Souvlaki - frigarui grecesti

de AnaDavid in Porc, 12 Oct 2017 | 7347 vizualizari

 

Souvlaki se numesc frigaruile in limba greaca si sunt facute cu bucati de carne marinaei in sos.
Astazi vreau sa gatesc frigarui si vreau ceva fara grasime. Am ales o bucata de muschi de porc destul de slaba, asa ca trebuie sa stau atenta pentru ca se usuca foarte repede. Asa am avut ideea sa fac aceasta reteta tipic greceasca.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg muschi de porc
  • 8 betisoare din lemn pentru frigarui
  • 200 gr iaurt
  • 50 ml ulei extravergin de masline
  • 10 gr sare
  • piper
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 1 ardei rosu mare
  • 6 pita greceasca
  • 3-4 frunze de salata verde
  • 2 rosii
  • 300 ml sos tzatziki
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Souvlaki - frigarui grecesti:

 

Pregatim carnea. Trebuie taiata cubulete si marinata cu iaurt, ulei, boia, sare si piper, acoperim si lasam la rece pentru 2-3 ore.

Taiem si ardeiul rosu fasii si dupa cubulete, facem frigarui cu carnea si ardei si lasam 15-20 minute acoperite la temperatura camerei.

Le prajim pe plita, gratar sau tigaie, la foc mediu, pana sunt gata si servim cu pita noastra, cu salata si rosii taiate si cu tzatziki langa.

TIPS-URI

1

daca nu aveti gata pita, recomand tot timpul sa incepeti cu 2-3 ore mai de vreme.

2

pregatiti si sosul mai devreme.

3

carnea iese mai aromata si frageda, daca sa lasa la marinat 2-3 ore

Daca ti-a placut reteta noastra "Souvlaki - frigarui grecesti" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Rocsi 1

14.10.2017, 20:21

O bunatate de preparat! Vreau si eu doua frigarui!

MotanLaOale 1

17.10.2017, 10:36

Ancutsa 1

06.07.2018, 13:54

Foarte bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc cu ciuperci