Souvlaki se numesc frigaruile in limba greaca si sunt facute cu bucati de carne marinaei in sos.
Astazi vreau sa gatesc frigarui si vreau ceva fara grasime. Am ales o bucata de muschi de porc destul de slaba, asa ca trebuie sa stau atenta pentru ca se usuca foarte repede. Asa am avut ideea sa fac aceasta reteta tipic greceasca.
Pregatim carnea. Trebuie taiata cubulete si marinata cu iaurt, ulei, boia, sare si piper, acoperim si lasam la rece pentru 2-3 ore.
Taiem si ardeiul rosu fasii si dupa cubulete, facem frigarui cu carnea si ardei si lasam 15-20 minute acoperite la temperatura camerei.
Le prajim pe plita, gratar sau tigaie, la foc mediu, pana sunt gata si servim cu pita noastra, cu salata si rosii taiate si cu tzatziki langa.
1
daca nu aveti gata pita, recomand tot timpul sa incepeti cu 2-3 ore mai de vreme.
2
pregatiti si sosul mai devreme.
3
carnea iese mai aromata si frageda, daca sa lasa la marinat 2-3 ore