Sos tzatziki

de simona72 in Sosuri, 10 Iul 2013 | 6080 vizualizari

 

Ne pregateam de vizionarea unui film, aveam nachos, dar n-aveam sos...asa ca am pregatit repede un sos de iaurt pt aceste chipsuri de porumb...

 

INGREDIENTE

  • 200 gr iaurt grecesc
  • 1 castravete
  • sare
  • piper alb
  • zeama de la 1/2 limeta
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita patrunjel tocat fin
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos tzatziki:

Castravetele se spala, se curata de coaja, se taie in sferturi si se taie partea cu seminte. Se taie cubulete mici, se amesteca cu iaurtul, sare, piper dupa gust, zeama de limeta, 2 linguri ulei de masline, usturoiul zdrobit, patrunjelul tocat marunt. Se amesteca toate ingredientele si se serveste sosul dupa pofta si preferinte. Noi il folosim des cu diferite preparate din carne si peste.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

castravetele poate fi inlocuit cu castravete murat

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos tzatziki" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mamaieelena 1

17.07.2013, 09:28

Gabitsa 1

27.01.2014, 14:45

am facut si eu acum , numai ca eu nu am pus 2 catei de usturoi deoarece nu imi place usturoiul in exces . dar a dat aroma si asa . superba reteta

simona72 1

27.01.2014, 15:20

Gabitsa, ma bucur ca ti-a placut reteta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mujdeiul lui tata!