Sos tartar

de elucubratiiculinare in Sosuri, 3 Iul 2014 | 13952 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 gălbenușuri
  • o linguriță muștar DIJON
  • zeama de la o lămâie
  • 200 ml ulei
  • 1 linguriță ceapă tocată
  • 2 lingurițe castraveți tocați murați în oțet
  • 2 lingurițe capere tocate
  • 2 lingurițe pătrunjel sau tarhon verde tocat mărunt
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos tartar:

Se pun cele 2 gălbenușuri într-un bol îngust și înalt, se adaugă muștarul și se bat cu mixerul, punând din când în când câte puțin ulei și zeama de la o lămâie.  Se adaugă ceapa tocată foarte fin, castravetele tăiat cubulețe mici de tot (se și stoarce de zeamă), tarhonul sau pătrunjelul și caperele. Se condimentează cu sare și piper.

Acest sos se folosește atât la pește cât și la pasăre.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos tartar" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

Ela68 1

03.07.2014, 10:56

ce sosuri bune ai facut

Rocsi 1

03.07.2014, 10:57

MotanLaOale 1

04.07.2014, 23:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

ieri la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Sos tartar (pt conopida pane si chiftelute de conopida)