Sos pesto

de elucubratiiculinare in Pt. paste, 6 Sep 2012 | 4532 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 20 frunze mari de busuioc,
  • 2 căței de usturoi,
  • 30 g semințe de pin (nucă, caju sau alune),
  • 50 ml ulei de măsline extravirgin,
  • 30 g Parmesan ras
  • 1/2 linguriță sare.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos pesto:

Într-un blender punem semințele de pin împreună cu cățeii de usturoi. Se macină până obținem o pastă foarte fină. Adăugăm busuiocul și parmesanul și măcinăm în continuare. La sfârșit adăugăm uleiul de măsline și sarea, amestecând până la omogenizare.   Se folosește în special la paste, dar este foarte bun și la carnea de pui, vită sau pește. De preferat să folosiți un mojar în loc de blender. Varianta modernă a acestui sos conține muguri de pin, alune, caju sau chiar nuci, deci se pot elimina dacă nu aveți prin preajmă :) Se poate păstra la frigider, cu un pic mai mult ulei de măsline turnat după punerea sosului într-un borcan sau recipient de sticlă.

Eu l-am folosit cu spaghete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos pesto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

adry88 1

06.09.2012, 22:36

gaby_gabytza 1

07.09.2012, 08:49

Place

jolygina 1

07.09.2012, 10:14

e foarte bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sos pesto rosu