Sos pesto

de elucubratiiculinare in Pt. paste, 6 Sep 2012 | 5242 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 20 frunze mari de busuioc,
  • 2 căței de usturoi,
  • 30 g semințe de pin (nucă, caju sau alune),
  • 50 ml ulei de măsline extravirgin,
  • 30 g Parmesan ras
  • 1/2 linguriță sare.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos pesto:

Într-un blender punem semințele de pin împreună cu cățeii de usturoi. Se macină până obținem o pastă foarte fină. Adăugăm busuiocul și parmesanul și măcinăm în continuare. La sfârșit adăugăm uleiul de măsline și sarea, amestecând până la omogenizare.   Se folosește în special la paste, dar este foarte bun și la carnea de pui, vită sau pește. De preferat să folosiți un mojar în loc de blender. Varianta modernă a acestui sos conține muguri de pin, alune, caju sau chiar nuci, deci se pot elimina dacă nu aveți prin preajmă :) Se poate păstra la frigider, cu un pic mai mult ulei de măsline turnat după punerea sosului într-un borcan sau recipient de sticlă.

Eu l-am folosit cu spaghete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos pesto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

adry88 1

06.09.2012, 22:36

gaby_gabytza 1

07.09.2012, 08:49

Place

jolygina 1

07.09.2012, 10:14

e foarte bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]