Rosii, ardei si dovlecei umpluti

de Ela68 in Vita, 1 Noi 2012 | 34140 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 4 ardei
  • 3 rosii pentru umplut
  • 3 rosii pentru sos ( sau 1/2 cutie de rosii cubulete )
  • 150 gr orez
  • 500 gr carne de vita ( tocata ad-hoc )
  • 1 ceapa
  • 4-5 linguri ulei
  • 150 ml apa
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii, ardei si dovlecei umpluti:

Se toaca ceapa marunt si se amesteca cu mararul, patrunjelul si carnea tocata.
 Adaugam orezul ,  apa si uleul si omogenizam.( pentru cine foloseste carne de porc nu e necesara adaugarea uleiului ). Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Se spala ardeii, dovleceii si rosiile. Se indeparteaza cotoarele si semintele, curatandu-se bine la interior.

Se umplu ardeii, rosiile si dovleceii, fara a se indesa, se aseaza intr-o cratita  si se toarna apa astfel incat sa fie acoperiti. Se lasa la fiert cam 20 minute.

Cand sunt pe jumatate facuti ( coaja incepe sa se inmoaie, iar carnea este aproape fiarta, se adauga rosiile cubulete.

Se pun la cuptor in jur de 30 minute, sa scada si sa se formeze o crusta.

Se servesc cu iaurt sau smantana sau simpli.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii, ardei si dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu burgul picant-"Sebzeli pilav"- cu snitele de vita