Sos de rosii cu gogosari (pentru iarna)

de _Alina_ in Conserve, 15 Oct 2013 | 8785 vizualizari

 

O minunatie de sos numai bun de intins pe pizza. ;) Reteta by Edith Frincu, cu mici modificari.

 

INGREDIENTE

  • 3800 g rosii coapte
  • 1 kg gogosari (fara cotor si seminte)
  • 1-2 foi dafin
  • 3 lg zahar
  • 1/2 lg sare pentru muraturi
  • 1 ramura busuioc
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de rosii cu gogosari (pentru iarna):

1. Spalam rosiile, le dam prin robot apoi le bagam in blender si le mixam bine.

2. Tocam gogosarii cu ajutorul robotului.

3. Punem uleiul la incins intr-o oala groasa si dam drumul gogosarilor. Tineam oala la foc potrivit pana se acestia se deschid la culoare (15-20 min).

4. Separat punem rosiile la fiert intr-o oala cu fundul gros. Lasam pe foc potrivit amestecand din cand in cand, pana cand acesta scade la 3/4 din cantitatea initiala.

5. Peste sosul de rosii punem gogosarii caliti, sarea, zaharul, foaia de dafin si busuiocul. Lasam pe foc mic pana cand compozitia scade si ajunge la consistenta dorita (cam la 1/2). Nu uitati sa invartiti la cateva minute.

6. Punem sosul fierbinte in borcane sterilizate, punem capacul si acoperim borcanele cu paturi/prosoape pana a doua zi.

  Nota!
1. Puteti inlocui gogosarii cu ardei gras sau kapia.
2. Gogosarii ii puteti coace. 
3. Daca doriti puteti da rosiile prin separator.
4. Puneti sare dupa gust.

Din cantitatile date ai iesit 7 borcanele de 370g!

 Aici gasiti reteta originala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de rosii cu gogosari (pentru iarna)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Visine pentru prajituri la borcan