Rosii uscate in ulei

de alice_ciobanu in Conserve, 13 Sep 2012 | 5239 vizualizari

 

E timpul rosiilor, asa-i? So... daca e timpul lor si tot am vorbit cu ceva timp in urma despre rosii si calitatile lor miraculoase, am pregatit ceva buuun-buunnn pentru retete din bucataria albinutzei :)) Na... si am luat eu niste rosii, si le-am copt, pardon uscat in cuptor... cu soarele mai greu si nu risc :P Asa pe o caldura infernala am dat foc aragazului meu vechi si antic, super obisnuit (sa ma milogesc pentru un coptor electric? :D ), creand o senzatie mai tare ca-ntr-o bania ruseasca... adica ceva gen crapi dracu' de cald si iti vine sa iesi da' n-ai unde te racori... ca na... zapada rece afara nu-i! Si astfel, dupa vreo 3 ore de caldura sufocanta la foc mic-mic si intretinut.... iaca rosiile mele numa' bune de folosit in tot felul de saraturi.

 

INGREDIENTE

  • rosii (nu stiu cate ca nu am cantarit....da' vreo 2-3 kg tot sa fi fost)
  • sare de mare
  • ulei de masline
  • busuioc uscat (proaspat nu am avut in casa...so...iertare)
  • usturoi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii uscate in ulei:

 Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi dimensiune, hai... o diferenta de +/-3% ca-n sondajele de opinie, e acceptata. 

    Le randuiesti frumos, feliuta langa feliuta, ca ostasii, le presari cu sare de mare (musai, ca nu scoate zeama din rosii cum ar facea-o cea iodata) si busuioc uscat.  E bine daca ai verde, busuiocul...de el e vorba, insa nu aveam si nici timp sa umblu, de nebuna,  prin 45 de grade afara, dupa  verzaturi. Oi fi pornind io aerul conditionat in masina... da' totusi! Asa... ups!... am uitat un amanunt important: feliutele de rosii le asezi pe o foaie de copt, pusa in tava, ca sa nu ardem tava cu suculetul lasat de ele. 

    Iei tava, bagi in cuptor... dai focul la minim de minim..... lasi usa intredeschisa...  si fugi cat poti!

 Intoarce-te dupa vreo 2 ore si uita-te la ele.... verifica-le starea si daca ti se par ca ar mai trebui lasate... mai lasa-le juma' de ora cel mult. 

    Apoi scoate tava si lasa-le sa se raceasca. Dupa care le pui in borcan, unele peste altele, pui printre ele si niste catei de usturoi, umpli borcanelul pana sus cu ulei de masline.... and this is it

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii uscate in ulei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine umpluta cu oua fierte si rosii deshidratate in ulei