Gogosari in otet

de mihaelar63 in Conserve, 29 Oct 2014 | 7016 vizualizari

 

De multi ani am tot pus gogosarii pentru iarna prin reteta de marinare la rece: http://www.bucataras.ro/retete/gogosari-cu-hrean-marinati-la-rece-37152.html. Acum am dorit sa incerc si altceva .

 

INGREDIENTE

  • 6 kg gogosari rosii
  • 600 ml otet de vin
  • 600 gr zahar
  • 16 catei usturoi
  • 4 linguri de miere
  • 4 linguri ulei vegetal de calitate
  • 4 linguri sare mare neiodata
  • 4 foi dafin
  • 2 linguri boabe mustar
  • 2 linguri piper negru
  • frunze de telina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet:

Gogosarii se spala . Se curata de seminte si se taie in felii , marimea preferata .

Usturoiul se curata . Frunzele de telina se spala .

Intr-oala se pune la fiert otetul , zaharul , sarea , mierea , uleiul, foile de dafin si boabele de mirodenii .Se amesteca pentru ca zaharul ,sarea si mierea sa se dizolve .

Pe rand se oparesc feliile de gogosari cate 2-3 minute , atat cat sa se schimbe usor culoarea .

Se scot gogosarii din lichidul fierbinte cu ajutorul unei palete perforate .

Dupa ce se racesc usor se aseaza in borcane bine spalate .

In fiecare borcan se mai introduce cate 2 catei de usturoi si  cate o foaie de telina .

Indesati usor gogosarii in borcan.Turnati zeama care s-a racit , avand grija ca aceasta sa treaca peste ultimii gogosari .

Infiletati borcanele cu capace sterilizate prin fierbere .

Pastrati borcanele la loc rece in camara sau pivnita .

TIPS-URI

1

Gogosarii marinati in otet se pot servi chiar si dupa o zi-doua . In timp ei vor deveni mai aromati .

2

Gustati zeama preparata , se poate acri , sara , indulci ,dupa gust .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet