Sos de roşii cu busuioc

de Strawberries thoughts in Clasice, 1 Aug 2014 | 8645 vizualizari

 

Acest sos îl folosesc atunci când pregătesc sosul pentru lasagna sau pentru spaghete bolognese. Foarte bine merge şi cu peste, paste sau legume.
O să postez în curând şi câteva reţete în care folosesc acest delicios sos.
Sosul îl putem păstra în frigider şi rezistă aproximativ 2 săptămâni.

 

INGREDIENTE

  • o conservă roşii decojite (400g)
  • 500 g pastă de roşii
  • 50 ml apă
  • o jumătate ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • 10 frunze busuioc
  • 2 lg oregano proaspăt
  • 3 lg ulei de măsline
  • 2 lgt sare
  • 1 lgt piper
  • 1 lgt zahăr
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de roşii cu busuioc:

Într-o cratiţă încingem uleiul de măsline.

Tocăm mărunt ceapă şi usturoiul.

În uleiul încins punem ceapă şi usturoiul calindu-le 3-5 minute sau până ceapă se înmoaie şi devine translucidă.

Peste ceapă adăugăm roşiile decojite, pasta de roşii, busuiocul, oregano, zahărul, sarea şi piperul.

Lăsăm sosul la fiert, la foc mic, pentru 15 minute.

Enjoy :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de roşii cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]