Sos de roşii cu busuioc

de Strawberries thoughts in Clasice, 1 Aug 2014 | 8143 vizualizari

 

Acest sos îl folosesc atunci când pregătesc sosul pentru lasagna sau pentru spaghete bolognese. Foarte bine merge şi cu peste, paste sau legume.
O să postez în curând şi câteva reţete în care folosesc acest delicios sos.
Sosul îl putem păstra în frigider şi rezistă aproximativ 2 săptămâni.

 

INGREDIENTE

  • o conservă roşii decojite (400g)
  • 500 g pastă de roşii
  • 50 ml apă
  • o jumătate ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • 10 frunze busuioc
  • 2 lg oregano proaspăt
  • 3 lg ulei de măsline
  • 2 lgt sare
  • 1 lgt piper
  • 1 lgt zahăr
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de roşii cu busuioc:

Într-o cratiţă încingem uleiul de măsline.

Tocăm mărunt ceapă şi usturoiul.

În uleiul încins punem ceapă şi usturoiul calindu-le 3-5 minute sau până ceapă se înmoaie şi devine translucidă.

Peste ceapă adăugăm roşiile decojite, pasta de roşii, busuiocul, oregano, zahărul, sarea şi piperul.

Lăsăm sosul la fiert, la foc mic, pentru 15 minute.

Enjoy :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de roşii cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 ''Amorul fructelor de`o vara''

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos rapid de rosii