Sos caramel

de soryna1981 in Dulciuri, 21 Ian 2012 | 5019 vizualizari

 

Un sos bun, dulce si potrivit pentru topping la inghetata, pancakes, etc

 

INGREDIENTE

  • Se poate folosi un pahar/cana normala pentru masuratoare:
  • 1/2 pahar/cana frisca lichida 
  • 1 pahar/ cana intreaga zahar tos
  • 30 gr unt/ margarina la pachet
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos caramel:

Se pune frisca lichida intr-un ibric si se incalzeste, dar sa nu ajunga la stadiul de fierbere, deoarece se strica, cand incepe sa faca bule se ia de pe foc.

Separat se pune zaharul intr-o craticioara la foc mic si se amesteca continuu cu o spatula/ lingura lemn pana la dizolvarea zaharului in totalitate si ajunge lichid si de culoarea caramelului,dar sa nu lasati mai mult pe foc, deoarece riscati sa-l ardeti si apoi are un gust amar nu ca cel de caramel. Dupa topirea zaharului se stinge focul, se pune untul/ margarina se amesteca in continuare, incepe sa se  ingroase, dar amestecati in continuare deoarece se desface, dupa incorporarea totala se poate pune si frisca lichida, sa mai fie calda, se amesteca pana se incorporeaza foarte bine si aceasta. Se lasa la racit, amestecandu-se la interval de 2-3 minute pana la racirea completa.

Se poate servi imediat dupa ce este facut.

TIPS-URI

1

Se poate pune intr-un vas acoperit(eu am pus intr-un borcan cu capac) se tine in frigider si se foloseste cand se doreste, dar nu se tine mai mult de 7 zile.

2

La inceput cand este fierbinte are o textura mai subtire si de culoare inchisa, dar odata racit sosul se deschide la culoare si se ingroasa.

3

Cand se doreste sa se consume, se poate incalzi inainte de folosire prin procedura, o craticioara cu apa fierbinte si se pune borcanul in acea apa amestecandu-se mereu pana ce devine la textura dorita.

4

Dupa cum cred ca se vede in poze, borcanul la inceput era plin si caramelul de culoare mai inchisa, deoarece era inca cald, dar pe parcurs evident ca s-a consumat din el si in borcan incepea sa tot scada:)......dar deja era sosul racit si incepea sa-si schimbe culoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert la pahar cu mere, crema de branza si sos caramel