Somon si orez in stil Thai

de RuxyRux in Somon, 28 Aug 2012 | 10003 vizualizari

 

O combinatie de arome si gusturi memorabila...by Ruxy!

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de somon file
  • 30 gr unt
  • zeama de la o lime
  • o legatura de ceapa verde
  • coaja de la o lamaie
  • o bucata de gimbir cat o nuca
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/4 lingurita bobite de coriandru
  • 1/4 de lingurita de turmeric
  • un praf de piper
  • sare dupa gust
  • 2 catei de usturoi
  • un praf de chili
  • 3 linguri de sos de soia
  • 1 lingura de zahar brun
  • 3 linguri pline de lapte de cocos( daca e intarit, al meu a stat la frigider si l-am luat cu lingura ca pe unt din cutie)
  • 150 ml apa
  • 1 felie de ananas ( daca nu aveti, puneti de la cutie)
  • cateva frunzulite de busuioc proaspat( 5 sau 6)
  • o cana de orez( daca gasiti Jasmine thailandez e perfect, daca nu folositi orez cu bob lung
  • Pentru orez:
  • 3 linguri lapte de cocos
  • o cana de orez fiert
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 1/4 cana de fulgi de cocos
  • sare dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon si orez in stil Thai:

Ne pregatim ingredientele:

Tocam ceapa, dam pe razatoare gimbirul si usturoiul, spalam somonul si-l scurgem, punem zeama de lime intr-un pahar, radem lamaia, desfacem cutia de lapte de cocos si scoatem trei linguri, taiem cateva bucati( 3 sau 4) din ardeiul iute( eu nu l-am pus pe tot, nu imi place foarte iute)

Intr-o tigaie, punem uleiul de masline, untul, apoi ceapa, usturoiul, ardeiul iute, ghimbirul tocat. Lasam pe foc 3 sau 4 minute sa se inmoaie ceapa si adaugam pe rand restul ingredientelor, laptele de cocos, sosul de soia, praful de chili, busuoicul tocat, turmericul, coriandrul, coaja de lamaie, zeama de lime, sarea si piperul dupa gust. Punem si apa. La urma vom adauga ananasul dat pe razatoarea cu gauri mari. Nu tinem pe foc mai mult de 7 minute. Dam deoparte sosul si-l racim putin.

Din aceasta marinata vom opri jumatate pentru servit.

In jumatatea de marinata ramasa asezam pestele si-l vom lasa minim 15 minute.( Cu cat sta mai mult cu atat mai bine) insa il vom pune la frigider.

Vom aseza pestele in vasul in care il vom pune la cuptor si vom turna marinata deasupra. Punem cateva felii de lamaie si il introducem la cuptorul incins la 200 de grade pentru 45 de minute.

Orezul il vom fierbe intre timp, la o cana de orez vom pune doua cani si jumatate de apa.

Cand este fiert( eu il fierb mult sa iasa aproape ca un piure) fiecare poate face dupa gustul personal, punem intr-o tigaie uleiul de cocos, apoi adaugam orezul si laptele de cocos. Punem si fulgii de cocos, saram dupa gust si amestecam bine. In cinci sase minute vom avea un orez delicios. Daca doriti ca orezul sa fie galben adaugati o lingurita de turmeric.

Scoatem de la cuptor somonul si-l servim cu orez si marinata oprita. Savurati apoi din plin...e o bunatate pe care nu o veti uita prea curand :)

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon si orez in stil Thai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (54)

RuxyRux 1

28.08.2012, 22:57

Incerc si eu Mirelus asta chiar e ceva delicios, pup si imbratisez!

Laly 1

28.08.2012, 23:22

Vai,vai,vai numai bunatati gasesc la tine.Pup dulce

RuxyRux 1

29.08.2012, 12:18

Multumesc Laly chiar a fost minunat! Te imbratisez cu drag!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu somon afumat si creveti