Somonul nu e pe lista mea preferata de peste, dar am zis sa incerc....nu-mi pare rau! E un peste foarte bun si foarte sanatos! O reteta usoara si gustoasa va voi prezenta mai jos!
Preparati sosul intai prin amestecarea ingredientelor si lasati deoparte la frigider. Feliile de somon le ungeti cu ulei si le puneti pe gratarul fierbinte dar atentie, apoi gratarul e indicat sa nu fie la maxim, mai bine lasati foc mic ptr a se impatrunde bine si la interior.
Nu il intoarceti decat in monentul in care vedeti ca e deja copt pana la jumatate apoi intoarceti. Pestele se intoarce doar o singura data! Eu am lasat in jur de 15 min la foc mic pe o parte, apoi pe cealalalta cca 10 min. Se serveste cu legume pe gratar sau fierte la aburi, si sosul se pune in momentul cand pestele e in farfurie si presarati cimbru deasupra.
Pofta buna!
1
in loc de felii de somon, care arata ca un cotlet cu os, puteti cumpara o bucata mai mare si taiati in bucati.