Somon in sos de vin pe pat de sare la cuptor

de RuxyRux in Somon, 3 Dec 2010 | 11596 vizualizari

 

Sa va mai povestesc cat este de delicios?...Va las sa faceti un exercitiu de imaginatie....

 

INGREDIENTE

  •  9-10 bucati somon proaspat
  • zeama de la o lamaie
  • 250 ml vin alb( din cel mai bun)
  • piper alb
  • sare
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 kg sare grunjoasa
  • 2 lamai feliate
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon in sos de vin pe pat de sare la cuptor:

Faceti o marinata din ulei, sare, piper alb, zeama de lamaie si vin si lasati pestele o ora, avand grija sa ungeti peste tot.

Puneti in tava un kg sare grunjoasa si asezati pestele cum va vine mai bine in tava.

Turnati deasupra fiecarei bucati din sos si apoi puneti deasupra o felie de lamaie.

Dati la cuptor la 200 grade  timp de 50 de minute. O bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon in sos de vin pe pat de sare la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon cu portocale