Soleanka

de Anastasia in Supe/Ciorbe, 10 Feb 2010 | 10735 vizualizari

 

Putin istoric- aceasta supa este raspandita in zonele Rusiei , originara din provincie.
Cuvantul soleanka a fost schimbat din cuvantul seleanka( mancare taraneasca) seleanka in traducere din limba rusa inseamna tarancuta.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 l zeama de la carne de vita cu os fierta cu sare dupa gust
  • 500 gr. de carne de vita fiarta
  • 500 gr. sunca de vita
  • 1 rinichi de vita fiert separat
  • 2 crenvusti de vita
  • 300 gr cartofi de preferinta cartofi de sezon mici
  • 50 gr masline negre sau olive verzi
  • 1 lingura grasime
  • 2 linguri bulion
  • 3 cepe mijlocii
  • 1 pahar smantana
  • 1/2 lamaie
  • 3 castraveti murati
  • cateva boabe de piper negru
  • 1 frunza de dafin
  • 1 lingura marar si patrunjel taiate marunt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Soleanka:

Rinichii- se taie orizontal in jumatate si se separa de canale si grasimi /se fierb separat ~ 5 minute si se varsa apa /se clatesc si se pun la fiert cu apa fiarta si fieb pina cand sant gata cu putina sare.

Din carne cu os ( piept de vita)se prepara zeama / carnea se separa de os si grasime si se taie pai / sunca si crenvustii tot se taie pai , rinichii se taie bucatele/ceapa curatata se taie pestisori / se incinge ceapa in tigaie cu o longura de grasime si 2 linguri bulion/castravetii murati se curata de coaja si se taie pai/in zeama care fierbe se adauga cartofii curatati de coaja intregi ,se fierb aproape la gata si se adauga ceapa calita cu bulion si castravetii taiati pai ,sa dea in clocot / se adauga produsele din carne taiate , maslinele , piperul in boabe si frunza de dafin/se fierbe 5~7 minute ,daca ciorba nu este suficient de sarata-acrie se adauga putina moare din castravetii murati fiarta preventiv.

Soleanka se serveste cu o lingara zarzavat in fiecare portie , o felie de lamaie si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Soleanka" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

Rodie 1

09.10.2010, 16:03

cred ca a fost foarte buna ciorbita!

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:48

Anastasia 1

22.04.2012, 08:35

Intr-adevar e o ciorba foarte apreciata si nu lipseste din meniul restaurantelor din Moldova cum e ciorba de burta in Romania

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini rulouri de post, cu dovleac

de RODIMUR 8

ieri la 22:27

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa cu perisoare