Mancare de post
Pentru inceput preparam snitelele din soia: punem la foc mic intr-o craticioara 1/2 cana apa plata in care adaugam feliile de soia si 1 lingurita vegeta de legume. Lasam la fiert pana se absoarbe toata apa in bucatile de soia.
Din 1/2 cana apa plata+faina+turmeric+patrunjel uscat preparam un amestec omogen intr-un castron.
Punem ulei la incins in tigaie, apoi trecem feliile de soia prin amestecul obtinut mai devreme, apoi prin fulgi de mei si le punem la prajit la foc iute pana obtinem o crusta crocanta pe ambele parti.
Scoatem snitelele pe hartie absorbanta de bucatarie.
Conopida o spalam so o oparin in apa clocotita cu sare, cca 10 minute.
Desprindem apoi buchetelele de conopida de pe cotor si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Ceapa si ardeiul se curata si se spala sub jet de apa rece.
Ceapa o tocam, ardeiul il taiem bucatele si le punem apoi impreuna la sotat in ulei de masline pentru 2-3 minute.
Adaugam legumele conservate din borcan, lasam sa se gateasca la foc mic inpreuna cu ceapa si ardeiul cateva minute.
Adaugam orezul clatit in apa rece, apoi o cana cu apa si amestecam din cand in cand sa nu se prinda orezul de cratita.
Condimentam cu sare si piper dupa gust, apoi punem pe rand si celelalte doua cani cu apa pana se umfla orezul si pilaful capata consistenta dorita.
La final adaugam in pilaf si buchetelele de conopida.oprim focul si presaram verdeata proaspata.
Servim pilaful cu snitele crocante de soia.
Pofta buna!