Soia in crusta de mei cu pilaf si conopida

de Valclaudia in Mancaruri de post, 6 Mai 2016 | 3268 vizualizari

 

Mancare de post

 

INGREDIENTE

  • 150 gr. felii de soia 1/2 cana apa plata
  • 1 lingurita vegeta de legume
  • 3 linguri rase de faina alba
  • 1/4 lingurita turmeric
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 1/2 cana apa plata
  • 4-5 linguri fulgi de mei
  • ulei pentru prajit
  • 1 ceapa
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 conopida mica
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 borcan radacinoase conservate
  • 1 cana orez
  • 3 cani apa plata
  • verdeata proaspat tocata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Soia in crusta de mei cu pilaf si conopida:

Pentru inceput preparam snitelele din soia: punem la foc mic intr-o craticioara 1/2 cana apa plata in care adaugam feliile de soia si 1 lingurita vegeta de legume. Lasam la fiert pana se absoarbe toata apa in bucatile de soia.

Din 1/2 cana apa plata+faina+turmeric+patrunjel uscat preparam un amestec omogen intr-un castron.

Punem ulei la incins in tigaie, apoi trecem feliile de soia prin amestecul obtinut mai devreme, apoi prin fulgi de mei si le punem la prajit la foc iute pana obtinem o crusta crocanta pe ambele parti.

Scoatem snitelele pe hartie absorbanta de bucatarie.

Conopida o spalam so o oparin in apa clocotita cu sare, cca 10 minute.

Desprindem apoi buchetelele de conopida de pe cotor si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.

Ceapa si ardeiul se curata si se spala sub jet de apa rece.

Ceapa o tocam, ardeiul il taiem bucatele si le punem apoi impreuna la sotat in ulei de masline pentru 2-3 minute.

Adaugam legumele conservate din borcan, lasam sa se gateasca la foc mic inpreuna cu ceapa si ardeiul cateva minute.

Adaugam orezul clatit in apa rece, apoi o cana cu apa si amestecam din cand in cand sa nu se prinda orezul de cratita.

Condimentam cu sare si piper dupa gust, apoi punem pe rand si celelalte doua cani cu apa pana se umfla orezul si pilaful capata consistenta dorita.

La final adaugam in pilaf si buchetelele de conopida.oprim focul si presaram verdeata proaspata.

Servim pilaful cu snitele crocante de soia.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Soia in crusta de mei cu pilaf si conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ratatouille