Socata reteta bunicii
Ca tot veni vremea florilor de soc, m-am gandit sa fac socata!
Socata reteta bunicii
Se pune intr-o oala la fiert 3 litri de apa impreuna cu zaharul si o lamaie stoarsa.
Dupa ce a fiert {se lasa 15minute la fiert ( cronometrandu-se dupa ce apa a atins punctul de 100 de grade)}, se ia de pe foc si se amesteca cu restul de apa (3l), florile de soc si lamaile soarse si rase de coaja(ca sa nu iasa f amara). Se acopera si se lasa minim 24 de ore intr-un loc cald.
Se strecoara apoi si se imbutelieaza in sticle, la frigider.
1
am folosit zaharul brun, cu gandul ca poate e mai sanatos decat cel alb., IN PLUS NU AM MAI carmelizat nitel zahar, cum se face, pt culoare pt ca cel brun deja a colorat-o f frumos. As fi folosit miere dar imi trebuia destul de multa si nu aveam in casa atat.