Soarele - papanasi cu caise

de mihaelar63 in Mancare copii, 27 Iul 2019 | 7224 vizualizari

 

M-am  amorezat de ,, Soarele "' de cum l-am intalnit pe un blog culinar rusesc. Mi-a atras intai atentia vizual. Partea grea a venit la traducere cand erau indicate la sfarsit ,, batoane de porumb " sfarmate. M-a descurcat o moldoveanca nascuta in Chisinau. Era vorba de pufuleti dulci sfarmati. Cum eu nu am gasit asa ceva, am mers pe clasicul pesmet.
,,Meniu copii "

 

INGREDIENTE

  • 500 gr branza vaci grasa
  • 10 caise
  • 10 linguri pesmet auriu
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri gris
  • 2 oua
  • 2 linguri faina alba
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 1 lingurita rasa pudra de turmeric
  • 1 varf cutit sare fina
  • afine si frunzulite de menta pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Soarele - papanasi cu caise:

  1.  La inceput se bat ouale cu 2 linguri de zahar .
  2. Caisele se spala si se curata de samburi .
  3. Jumatatile de caise se amesteca cu zaharul vaniliat .
  4. Daca doriti puteti sa puneti si putin zahar peste caise . Eu le-am preferat mai acrisoare .
  5. Se omogenizeaza branza de vaci cu sare , gris , faina alba si cu ouale batute cu zahar .
  6. Compozitia obtinuta se da 15 minute la rece .
  7. Intre timp pregatiti pesmetul .Intr-o tigaie prajiti pesmetul usor in ulei .
  8. Trebuie supravegheat ca sa nu se arda .
  9. Se i-a tigaia de pe foc si se amesteca pesmetul cu turmeric pudra si restul de zahar .
  10. Se pune o oala cu 2l apa la fiert .
  11. Din compozitoia cu branza de vaca se iau bucati mici , se intind in palma si in mijloc se pune cate o jumatate de caisa .
  12. Formati bile  ce le puneti la fiert in apa ce clocoteste domol .
  13. In momentul in care papanasii se ridica la suprafata , se scot cu o paleta cu gauri si se tavalesc prin pesmet .
  14. La servire decorati cu fructe si frunzulite de menta .
  15. Papanasii cu caise ,, Soarele "' sunt gustosi  serviti  calzi cat si reci.

                                            Pofta mare copii !!!!

TIPS-URI

1

Nici nu stiam ca exista pesmet auriu. Misterul l-am dezlegat citind ingredientele de pe ambalaj. Este pesmet amestecat cu turmeric. Sanatos imi spun, atunci hai sa-i potentam valoarea cu inca putina pudra de turmeric.

2

Asa am obtinut minunata culoare a papanasilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Soarele - papanasi cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sticksuri din piept de pui si chipsuri din cartofi