Cunoscuta in bucataria Balcanilor si a Orientului sub diverse forme, la noi patrunde varianta greceasca a musacalei. Putem sa o includem in randul preparatelor traditionale romanesti...
Sa-i dam drumul:
Cartofii se pun la fiert in coaja. Cand sunt gata se racesc, se curata de coaja si se feliaza. Am intalnit si retete in care cartofii cruzi se feliaza si se prajesc in tigaie. Eu ii prefer fierti. Musacaua se mai poate face si cu vinete sau paste.
Carnea se caleste in ulei, se adauga si ceapa, sare, piper, verdeata, se amesteca pana se patrund bine. Cand s-a racit amestecul se adauga oul crud si se omogenizeaza.
Se aranjeaza feliile de cartofi intr-un vas, se pune un strat de carne, altul de cartofi...si in final un alt strat de cartofi. Peste cartofi se toarna smantana si sucul de rosii omogenizate si putina verdeata.
Se da la cuptor (incalzit in prealabil) cam 45 min. Aproape de final se adauga cascaval ras. Iata rezultatul: